Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Veilig medicijnen toedienen in een huiselijke setting
Zowel Medifix als het personeel en de directie van WZC Zilvervogel apprecieerden de aangename samenwerking en zijn tevreden over het eindresultaat.

Veilig medicijnen toedienen in een huiselijke setting

Jarenlang gebruiksgenot van nieuwe medicijnkarren

Vzw Zilvervogel baat drie woonzorgcentra uit in West-Vlaanderen. Door de samenwerking met een nieuwe apotheek was de aankoop van nieuwe medicijnkarren noodzakelijk. Medifix bleek de ideale partner voor dit project. De succesvolle samenwerking leidde tot praktische, nieuwe medicijnkarren met een gezellige, huiselijke uitstraling. 

Medifix is een gekende leverancier van medisch meubilair, gespecialiseerd in de opslag en distributie van medicatie, inrichting van behandelingskamers en verpleeg- en ziekenhuisbedden. Teamcoach bij WZC Zilvervogel Sabine Delaere zag de zorgmeubelspecialist aan het werk tijdens een beurs en was meteen overtuigd van de medicijnkarren. “Omdat ik 27 jaar ervaring heb op de werkvloer, was het zinvol om mee te zoeken naar de beste oplossing voor nieuwe medicijnkarren. Ik ken de noden door en door. De karren moesten tijdsefficiënt en veilig zijn, zonder daarom steriel en kil te ogen. Ik dacht meteen aan de toepassing van Medifix en ook de directie was meteen overtuigd.”

WZC Zilvervogel vond bij Medifix medicijnkarren die tijdsefficiënt en veilig zijn, maar toch een huiselijke, warme sfeer uitstralen.

Efficiënte en persoonlijke aanpak

“We streven naar een uniforme aanpak over alle campussen heen en schakelden daarom de expertise van ons personeel in om de meest gebruiksvriendelijke, ergonomische en huiselijke medicijnkarren te vinden”, vertelt Campusdirecteur van Zilvervogel Woumen Delphine Bouwet. “De medewerkers gebruiken de karren dagelijks en kennen de noden op de werkvloer. Hun voorstellen toetsen we aan de prijs, kwaliteit en vereisten die we voor ogen hadden. De aangename samenwerking met Medifix was een bijkomend pluspunt dat we erg apprecieerden.”

“Het klopt dat klantvriendelijkheid een van onze troeven is”, legt Joey Raafs uit. Hij is ­junior accountmanager van Medifix in België en beaamt de positieve interactie met het personeel van Zilvervogel. “We komen met plezier bij onze klanten om hen de voordelen van onze producten zelf te laten ervaren. Alleen zo krijgen ze de juiste indruk van de medicijnkarren om hun keuze op te baseren.”

Medifix organiseert de productie van haar zorgmeubilair helemaal zelf. Hiervoor werkt het bedrijf samen met vaste, betrouwbare partners. Raafs: “Dat heeft veel voordelen. In dit geval hadden we een korte leveringstermijn, dus was het belangrijk om snel te handelen. Ik belde onze houtleverancier meteen na het bezoek om te polsen naar zijn voorraad. Zo konden we binnen de zes weken de nieuwe medicijnkarren leveren.”

De open lades hangen schuin in een profiel met een extra veiligheid voor het overzicht en een betere ergonomie.

Modulaire en ergonomische karren

De medicijnkarren zijn helemaal aangepast aan de noden van het woonzorgcentrum. De houtstructuur straalt huiselijkheid en warmte uit, en wekt vertrouwen op bij de bewoners. Binnenin is de invulling van de medicijnlades modulair samen te stellen. Daardoor pas je naar wens aan of breid je in de toekomst gemakkelijk uit. De open lades blijven schuin in het profiel hangen met een extra veiligheid. Daardoor behoudt het personeel beter overzicht op de medicijnen en is het gebruik van de kar ergonomischer. Ook de duwbeugels passen mooi in het geheel en zijn gemakkelijk hanteerbaar. De karren hebben een onopvallende stootrand die het esthetische uitzicht niet verstoort. Het werkblad is afgewerkt met een antisliplaag. Voor de veiligheid is een cijfercode nodig om de deuren te openen. “Je moet met heel veel dingen rekening houden”, benadrukt Bouwet. “Zo kiezen we er bewust voor om niet met losse vuilnisbakken te werken. We verzamelen het afval in de kar en legen dit na de shift. Daardoor ligt er geen gevoelige info over de bewoners te grabbel en wordt het rustige beeld in de gangen niet verstoord. Delaere bevestigt: “We hebben honderd procent de medicijnkarren die we zochten. We bestelden er zelfs nog enkele bij. In vergelijking met onze vorige karren, zullen we nog jarenlang gebruik kunnen maken van deze modellen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details