Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Zorgmeubilair naar een hoger niveau

Zorgmeubilair naar een hoger niveau

Otium Care is een Belgisch merk dat niet alleen gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van zorgmeubilair voor senioren en mensen met een beperking, maar ook specifieke ziekenhuisrelaxen en ander zitmeubilair op maat ontwikkelt. 

Otium Care is een dochterfirma van Mecam Group, de grootste zitmeubelfabrikant van de Benelux die in meer dan 40 jaar een sterke reputatie heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit, innovatie en comfort. Otium Care wil dezelfde reputatie opbouwen als Mecam Group door de ultieme zitervaring te garanderen voor elke klant. Otium Care zet daarom in op innovatie en vernieuwing om zorgmeubilair te creëren dat voldoet aan de strenge eisen van de zorgmarkt, ten aanzien van brandvertragendheid, afwasbaarheid, sterkte, zitcomfort en bedieningsgemak. Otium Care werkt hiervoor samen met gerenommeerde ontwerpers, ergotherapeuten en zorgprofessionals. Zo is er een heel aantal constructieve samenwerkingen geweest, waarbij Otium Care samen met onder andere ­Koriangroup, Maasstad ziekenhuis en Pelt ziekenhuis een zorgrelax op maat ontwikkelde, tot grote tevredenheid van de partners en van de klanten die hen volgden. Maar Otium Care gaat verder dan alleen functionaliteit. Otium Care streeft ook naar huiselijkheid, zitcomfort en oogstrelend design. Otium Care wil de beleving van de patiënt, zowel in het ziekenhuis als in een woonzorgcentrum, veraangenamen door huiselijk en comfortabel zitmeubilair aan te bieden dat bij ieders thuis zou passen. 

Huiselijk en comfortabel

Otium Care gelooft er sterk in dat – indien een ziekenhuis of een woonzorgcentrum inzet op huiselijkheid, comfort en alledaagse gezelligheid – een patiënt zich meer op zijn gemak voelt in een toch al niet-alledaagse-omgeving en dan ook sneller vooruit zal gaan in zijn genezingsproces. Een huiselijke omgeving vergemakkelijkt ook de moeilijkere gesprekken die soms moeten gevoerd worden tussen een patiënt en zijn directe omgeving en zijn dokters of andere zorgbegeleiders. Ten slotte biedt een huiselijke en comfortabele omgeving een ideaal ontstressingspunt aan de zorgverleners in hun eigen pauze, waardoor ze zich even kunnen herbronnen om vervolgens weer volop te gaan voor hun job. Kortom een win-win voor iedereen in een zorgomgeving.

Otium Care heeft een ruim assortiment aan relaxen en sofa’s die gemakkelijk in bediening zijn, zowel voor de gebruiker als voor de zorgverlener. Otium Care biedt ook maatwerk aan om aan elke specifieke behoefte te voldoen. Mocht je je gading niet vinden op otiumcare.be, ga dan zeker eens langs bij mecamgroup.be. Onder Mecamgroup vallen verschillende merken, die zich richten op specifieke doelgroepen en behoeften, zoals Indera, Moome, Ligna en Authentix. Daarmee biedt Mecan Group voor iedereen wat wils.

Welzijn, comfort en kwaliteit

Otium Care is dus meer dan alleen een merk. Otium Care is een filosofie die staat voor welzijn, comfort en kwaliteit. Otium Care is een partner die meedenkt met de klant en de beste oplossing biedt voor elke situatie.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details