Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
291 Patiënten Amphia verhuisd naar nieuw ziekenhuis

291 Patiënten Amphia verhuisd naar nieuw ziekenhuis

291 patiënten zijn vrijdag 29 november 2019 veilig overgebracht naar hun kamers in het nieuwe ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Vanmorgen 8.00 uur werd het startsein gegeven voor de patiëntverhuizing. Op ditzelfde tijdstip werd ook de spoedzorg op de nieuwe locatie in gebruik genomen. Vanaf twee locaties werden patiënten verhuisd: vanaf Langendijk via speciaal medisch ingericht vervoer en vanaf de bestaande bouw Molengracht via de gloednieuwe ondergrondse gang. Al snel na de aftrap arriveerde de eerste patiënt, Floor van 1,5 jaar, met haar vader in het nieuwe ziekenhuis.

Rond 17.00 uur lagen alle patiënten in hun nieuwe eenpersoonskamer en waren de verpleegafdelingen in de nieuwbouw operationeel. Ook de nieuwe Spoedeisende Hulp, de Huisartsenpost en verloskundige zorg zijn inmiddels in bedrijf. Op 30 november stond er nog een verhuisdag gepland: die van de poliklinieken. Vanaf maandag 2 december zijn de poliklinieken in het nieuwe ziekenhuis geopend. Amphia is verheugd dat de eerste baby’s al geboren zijn in het nieuwe ziekenhuis.

Bijzondere dag voor de kinderafdeling

Speciale aandacht ging uit naar alle kinderen en zuigelingen die vandaag van Langendijk naar Molengracht verhuisden. Het speciaal vervoer was voor de kinderen extra versierd met allerlei kleurplaten die ze vooraf zelf hadden kunnen maken. Op hun nieuwe kamers wachtte hen een warm welkom met knuffelberen en CliniClowns.

Om 11.00 uur is de eerste baby in de nieuwe locatie geboren. Op Langendijk hebben we afscheid genomen van een jarenlange traditie aan bevallingen. De laatste baby werd daar om 08:10 uur geboren. Beide baby’s maken het goed.

Verhuizen met een lach

De lange en precieze voorbereiding betaalde zich vandaag terug. Amphia medewerkers hielpen enthousiast mee met verhuizen. Eerste prioriteit voor iedereen was het goed verhuizen van de patiënten. Maar ook dozen en rolcontainers gingen de hele dag heen en weer. De sfeer zat er goed in en verhuizen vond plaats vol trots en met een lach.

Prettige samenwerking met ketenpartners

Behalve kinderen waren er ook mensen op leeftijd die hun oude kamer voor een nieuwe kamer moesten verwisselen. Vooral kwetsbare ouderen, die vervolgzorg nodig hebben in bijvoorbeeld een verpleeghuis, wilden we niet twee keer op korte termijn verhuizen. Diverse ketenpartners hebben op verzoek van Amphia de wachttijd opgeheven en tijdelijk extra capaciteit voor zo’n 20 patiënten vrijgemaakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details