Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Design & Build favoriete formule voor zorgbouw

Design & Build favoriete formule voor zorgbouw

Als bouwbedrijf richt Ibens zich specifiek op de huisvesting van mensen met een zorgvraag en dit steeds via Design & Build- of Engineering & Build-opdrachten. Ibens baseert zich hierbij op een totaalbeheersing van het bouwproces om via doorgedreven samenwerking betaalbare projecten te realiseren.

De zorghuisvesting vereist, als sterk genormeerde en gereguleerde sector, een zeer specifieke kennis. Ibens heeft zich deze kennis eigen gemaakt en kan haar klanten als sectorspecialist garanderen dat de projecten volledig beantwoorden aan alle wettelijke voorschriften en normen. Ibens start steeds vanuit de zorgvisie van de exploitant. Vanuit het Programma van Eisen van de klant engageert zij zich tot het uitwerken van een passende oplossing. Dit is een uitgesproken resultaatsverbintenis binnen de contouren van de opdracht.

Residentie Mercator in Oostende.

Betaalbaar bouwen

Ibens kiest resoluut voor de Design & Build- of Engineering & Build-formule in combinatie met BIM (Building Information Modeling). Door samen te werken in een 3D-model kunnen snel en doordacht beslissingen worden genomen. Dit resulteert in een daling van de faalkosten én de bouwtijd. Het gebruik van BIM in combinatie met grotendeels prefab elementen versterkt deze efficiëntie en leidt tot een kwalitatieve uitvoering van de ontwerpen. Dit uit zich in tal van bouwprojecten, zoals residentie Mercator, een van de grootste woonzorgcentra in de regio Oostende. Ibens voltooide de bouwwerken in amper twintig maanden tijd.

Populierenhof

Ook Populierenhof in Sint-Niklaas is een schoolvoorbeeld waarbij de D&B-aanpak leidde tot een flinke besparing in ontwerp en uitvoering voor dezelfde functionaliteit. De zorgsite bestaat uit vier aansluitende paviljoenen met in totaal 125 woongelegenheden voor zorgbehoevende bewoners. In samenwerking met architectenkantoor M4 slaagde Ibens erin om dit project twee maanden voor de vooropgestelde deadline en onder het voorziene projectbudget op te leveren. 

Op inspire health&care vind je Ibens in stand 1428.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details