Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
‘Gezondheidsnerd’ Tom Braekeleirs nieuwe afgevaardigd bestuurder van innovatieconsortium PRoF
Tom Braekeleirs (r) neemt de dagelijkse leiding na 14 jaar over van oprichter Jan Van Hecke (l).

‘Gezondheidsnerd’ Tom Braekeleirs nieuwe afgevaardigd bestuurder van innovatieconsortium PRoF

De zorgdenktank PRoF uit Poperinge heeft een nieuwe afgevaardigd bestuurder. De 49-jarige Tom Braekeleirs neemt de dagelijkse leiding na 14 jaar over van oprichter Jan Van Hecke. “Via digitale bezoeken en congressen moeten nog meer mensen ons leren kennen.”

Op 28 februari 2024 is het zover. Dan geeft Jan Van Hecke officieel de fakkel door aan Tom Braekeleirs als afgevaardigd bestuurder van het zorgconsortium PRoF (oftewel ‘Patient Room Of the Future’). Braekeleirs is geen onbekende in de wereld van de innovatieve zorgtechnologie. In 2015 werd hij CEO van BlueHealth Innovation Center vzw, een organisatie die start-ups in de gezondheidszorg coacht. In 2022 richtte hij daarnaast ook Nexxtt.Health op, een adviesbureau dat zich richt op technologie in de gezondheidszorg.

Braekeleirs is gastheer van de gezondheidspodcast HealthNerd. Daarin laat hij ondernemers, patiënten en zorgverstrekkers aan het woord over actuele thema’s zoals patiëntendata of beweging bij ouderen. “Een nerd is voor mij iemand die zich ingraaft in een fascinerend onderwerp. Ik heb dat met gezondheidszorg, technologie en ondernemerschap. Ik vind gezondheidsnerd een eretitel.”

Meer kennisdeling

Het aanbod om afgevaardigd bestuurder te worden van PRoF kwam dan ook niet uit de lucht vallen. In 2022 won hij nog de PRoF-award voor Innovatie. Bij zijn aanstelling sprak hij zijn waardering en enthousiasme uit over de toekomst van PRoF. “We zijn op alle vlakken aan het professionaliseren”, legt Braekeleirs uit. “In de afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan onze maatschappelijke positionering en een nieuwe website. In de komende maanden en jaren bekijken we hoe we nog meer impact kunnen maken. We willen congressen organiseren en kennisdocumenten delen met de sector.”

Inspiratie om waardig ouder te worden

Ook de ideeën die in het bezoekerscentrum in Poperinge te zien zijn, kunnen vrij worden overgenomen. “We willen onze bezoekers inspireren. We tonen hoe je langer comfortabel thuis kunt wonen, hoe woonzorgcentra huiselijker kunnen zijn en hoe je waardig ouder kunt worden.” PRoF wil in de toekomst ook digitale bezoeken aanbieden via de website, zodat ze nog meer mensen kunnen bereiken.

PRoF werd in 2009 werd opgericht door Jan Van Hecke, voormalig CEO van meubelproducent Boone International. Van Hecke blijft aan boord als voorzitter om Braekeleirs te ondersteunen in zijn nieuwe functie.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details