Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
45 jaar partner op het gebied van medisch meubilair
Het Medifix-team.

45 jaar partner op het gebied van medisch meubilair

De oprichter van Medifix werkte in 1977 bij een bedrijf dat producten leverde aan de zorg en kwam tot de ontdekking dat je alleen in grote eenheden disposables kon afnemen. Vooral voor kleinere zelfstandige zorginstellingen als bejaardenhuizen was dit niet praktisch. Het idee ontstond om deze disposables in kleinere eenheden aan te leveren. Dit bleek een groot succes, Medifix was ontstaan.

Algemeen directeur Joris van Campenhout.

Toen het bedrijf begon te groeien, vestigde Medifix zich aan de Nijverheidsweg 8 in het Brabantse Udenhout. Dit is nog steeds de uitvalsbasis van het bedrijf. Algemeen directeur Joris van Campenhout: “In de loop der jaren is het assortiment meegegroeid met de vraag vanuit de markt. Van disposables veranderde dat naar o.a. ADL hulpmiddelen, rolstoelen en tilliften. Ook diverse regionale zorgverzekeraars werden beleverd met bedden en loophulpmiddelen. Dit groeide al snel uit tot een dienstverlenende tak met een filiaal in Goor (Twente) van waaruit 25 medewerkers verzekerden in Oost-Nederland voorzagen van hulpmiddelen.”

In de loop der jaren werd het assortiment uitgebreid met diverse merken en zorgproducten. “Medifix contracteerde o.a. buitenlandse producenten en werd een specialistische importeur op het gebied van medische hulpmiddelen. Alle leveranciers werden met zorg uitgekozen, waarbij exclusiviteit het uitgangspunt was om garantie, nazorg en continuïteit te waarborgen.”

Het pand van Medifix in Udenhout.

Huiselijkheid in de zorg

Toen in verpleeg- en verzorgingshuizen eenpersoonskamers de norm werden, betekende dit ook een andere kijk op de inrichting van deze kamers. Hier reageerde Medifix op met de eigen Pharmasafe® producten. Samen met lokale toeleveranciers kwam Medifix tot een uniek ontwerp van medicijnkastjes. Van Campenhout: “In een tijd waarin de medicijnopslag weinig kleur en huiselijkheid uitstraalde veroverden we de markt met huiselijke oplossingen.” Het assortiment wordt continu verbeterd en uitgebreid. “Hierbij houden wij altijd rekening met de nieuwe eisen en wensen.”

Na de overname in 2015 trad Joris van Campenhout in 2016 aan als algemeen directeur. In de jaren die volgden, stond verdere uitbreiding van het productportfolio met passende, kwalitatief uitstekende producten centraal. Zo wil het bedrijf de drie expertises verder professionaliseren: opslag en distributie van medicatie, inrichting van dagbehandelkamers en verpleeg- en ziekenhuisbedden. “Voor deze laatste expertise werd in 2017 Malsch ­Nederland overgenomen. De doorontwikkeling van de Pharmasafe® lijn stond niet stil en vernieuwde medicijnwagens werden toegevoegd aan het assortiment. Digitale automatiseringsslagen werden gemaakt, een nieuwe website werd gelanceerd en voor de Pharmasafe® productlijn werd een configurator ontwikkeld.”

Inmiddels is Medifix uitgegroeid tot dé specialist in de opslag en distributie van medicatie en de inrichting van dagbehandelkamers. Ook is zij dé importeur van verpleeg- en ziekenhuisbedden én is de eerste grote internationale order een feit. “Een bijdrage leveren aan de beste zorg, is wat ons drijft”, zegt Van Campenhout. “We hebben in de afgelopen 45 jaar kunnen groeien door de ontwikkelingen in de zorg op de voet te blijven volgen, in gesprek te blijven met de zorgverleners en daarop in te spelen. En dat blijven we doen. Ik ben trots op het enthousiaste Medifix-team! We blijven vooruit kijken en inspelen op wat de zorg nodig heeft.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details