Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Anticiperen op ‘onzichtbare risico’s’: Comfort en hygiëne  in optima forma

Anticiperen op ‘onzichtbare risico’s’: Comfort en hygiëne in optima forma

“Comfort en hygiëne staan in onze dienstverlening permanent centraal. We hebben altijd ontwikkeld vanuit het oogpunt dat producten gerieflijk en veilig moeten zijn en gemakkelijk gereinigd moeten kunnen worden. In deze coronatijd hebben we alle protocollen nog eens extra onder de loep genomen.”

Tekst | Willem de Volder Beeld | Lopital

Cees van Dam, directeur van Lopital Nederland, gaat in op de hygiëne- en transferoplossingen die het bedrijf in Oisterwijk biedt. Hij weet als geen ander dat er in deze tijd veel wordt verlangd van de zorgmedewerkers. “Doordat we veel aandacht schenken aan onder meer hygiëne-aspecten, worden medewerkers minder belast.”

Als voorbeelden van toepassingen noemt Van Dam de voetplaten en speciale coating op de Pur-delen van de douche-toiletstoelen. “Optimaal en efficiënt te reinigen en/of te desinfecteren. Sowieso hard nodig bij frequente inzet, maar nu zeker bij het minimaliseren of uitsluiten van kruisbesmetting.” Een ander voorbeeld van anticiperen op deze bijzondere ‘zorgwereld’ is de inzet van disposable tilbanden. “Ze zijn veelvoudig te gebruiken door één persoon. Is er een wisseling van personen, dan kunnen ze, met het oog op de hygiëne, eenvoudig worden gewisseld.”

Van Dam geeft aan dat het bedrijf al 15 tot 20 jaar anticipeert op ‘onzichtbare risico’s’. “In deze tijd in het kwadraat.” Als tip ventileert Van Dam nog een werkwijze: “Eerst goed reinigen en dan desinfecteren. Pas dan boek je het optimale resultaat in strijd tegen het virus en andere bacteriën.” Lopital voorziet in trajecten op maat en ontwikkelt, in overleg met de klant, maatwerk. Al meer dan 40 jaar ontwikkelt, produceert en implementeert Lopital hygiëne- en transferoplossingen. Lopital Nederland is gevestigd aan de Laarakkerweg 9 in Oisterwijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details