Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Armonea en Colisee slaan de handen in mekaar en worden zo de vierde grootste Europese speler in ouderenzorg

Armonea en Colisee slaan de handen in mekaar en worden zo de vierde grootste Europese speler in ouderenzorg

  • Armonea en Colisée slaan de handen in mekaar. Zo wordt Colisée de nieuwe aandeelhouder van Armonea. Ze worden samen de vierde grootste aanbieder van kwalitatieve ouderenzorg in Europa.
  •  De nieuwe groep zal zorg bieden aan meer dan 26 800 residenten in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië in 270 gespecialiseerde woonzorgcentra.
  • Armonéa en Colisée zullen voortbouwen op hun gedeelde waarden om een ​​hoogwaardige zorg voor ouderen te blijven ontwikkelen.

Na een intense periode van strategische analyse heeft Armonea vandaag de vertegenwoordigers van haar medewerkers ingelicht over de nieuwe aandeelhoudersstructuur. Armonea is zeer blij aan te kondigen dat ze de handen in mekaar slaat met Colisée, een Europese groep actief in ouderenzorg sinds 1976. Colisée is vandaag actief in Frankrijk, Italië en Spanje. Beide groepen hebben jarenlange ervaring in kwalitatieve ouderenzorg en zullen elkaar versterken op verschillende niveaus.

De nieuwe structuur zal ervoor zorgen dat de kwaliteit en de unieke expertise, die Armonea al meer dan 40 jaar biedt in België, Duitsland en Spanje, gegarandeerd blijft. Colisée en Armonea delen dezelfde waarde en visie op gebied van ouderenzorg. De huidige aandeelhouders van Armonea hebben de opportuniteit om te herinvesteren in de nieuwe aandeelhoudersstructuur. De details zullen in de komende weken verder worden uitgewerkt.

Het samengaan zal gebeuren met respect voor elkaars identiteit en de track record van beide merken in hun respectievelijke markten. Er zal geen impact zijn op de werkgelegenheid. De medewerkers van beide groepen zullen kunnen groeien in een grotere en sterkere organisatie.

“Ik ben heel fier op wat we de laatste 10 jaar hebben neergezet samen met alle medewerkers. Armonea is uitgegroeid tot een referentie in kwalitatieve ouderenzorg in Europa. Dankzij deze prestatie hebben we een beloftevolle toekomst gevonden voor het Armonea merk. Ik ben blij dat alle medewerkers verder zullen kunnen werken aan een duurzaam groeiverhaal samen met een gelijkgezinde en zeer gerespecteerde partner.” aldus Chris Cools, CEO Armonea.

Armonea is ervan overtuigd dat dit de juiste stap is om haar groeiambities te ondersteunen en om de maatschappelijke uitdagingen voor wat betreft kwalitatieve ouderenzorg aan te gaan. Vanzelfsprekend gaat de operationele gang van zaken gewoon door en zullen de residenten en hun familie kunnen blijven rekenen op excellente service 24/7.

Armonea en Colisée zullen er nu alles aan doen om het samen gaan van beide groepen in goede banen te leiden en de integratie van expertise en systemen zo goed als mogelijk te laten verlopen. De prioriteit ligt nu bij onze medewerkers en op het verbeteren van de kwaliteit van onze ouderenzorg.

De voltooiing van deze transactie is onderworpen aan de opschortende voorwaarde van goedkeuring door de bevoegde mededingingsautoriteit, namelijk de Europese Commissie.

Feiten en cijfers van de nieuwe groep:

  • Aantal woonzorgcentra: 270
  • Aantal bedden:  26 800
  • Aantal medewerkers: +18 350 (Voor Colisée op basis van het aantal voltijdse medewerkers)
  • Actief in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje
  • Nummer 4 op de Europese markt

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details