Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Artimo levert gordijnen nieuwbouw Reinier de Graaf Gasthuis

Artimo levert gordijnen nieuwbouw Reinier de Graaf Gasthuis

Artimo Textiles heeft onlangs de gordijnstoffen geleverd voor de nieuwbouw van het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft. Het resultaat van ruim een jaar intensief samenwerken met de werkgroepen meubilering en raambekleding van het Reinier de Graaf. Door Artimo al in een vroeg stadium bij het proces te betrekken heeft het ziekenhuis gebruik kunnen maken van de kennis en ervaring die Artimo op dit terrein heeft.

Gezamenlijk zijn in de eerste fase alle wensen besproken en is er een functioneel ontwerp tot stand gekomen, rekening houdend met de functies van de diverse ruimtes, het lichtcomfort voor patiënten en medewerkers, de hygiëne en de duurzaamheid. Voor het esthetische ontwerp is ruim de tijd genomen: met een groep zijn verschillende keuzemogelijkheden op locatie voorgelegd en opgehangen in de proefkamer. In deze fase is een beeld ontstaan welke richting het uit moet gaan. In de showroom te Roosendaal zijn alle materialen zoals behang, dekbed en vloeren op elkaar neergelegd. De ‘look & feel’ van EGM architecten gaf Artimo en de werkgroepen interieur een prima houvast.

Nieuwe ontwerpen
Voor de patiëntenkamers en het Moeder & Kind Centrum wilde men de uitstraling van de buitengevel en de reeds gekozen materialen en kleuren van vloeren en wanden laten samensmelten. Dit was een specifieke wens van het ziekenhuis. “Zo specifiek dat er zelfs nieuwe stoffen zijn ontwikkeld. Dat is bijzonder”, vertelt Marianca Leeuwenburg, projectleider nieuwbouw Facilitair Bedrijf. Ze is vooral trots op de gordijnen voor de kliniek. “Die hebben we samen met Artimo ontworpen. De basiskleur is beige en het ziet eruit als linnen, net als het behang in de patiëntenkamers. In de stoffen zit een afwisseling van verticale banen met verschillende diktes en kleuren. De gordijnen dragen bij aan de uitstraling van een gastvrije hotelkamer.” In het nieuwe ziekenhuis is duidelijk rekening gehouden met de functie van de ruimtes. Marianca: “We stemmen het af op de patiënten. Voor de afdeling Moeder & Kind zijn de gordijnen bijvoorbeeld in fellere kleuren, een stuk levendiger. Bij de poliklinieken hangen strakke, witte gordijnen die qua dikte tussen een gewoon gordijn en een vitrage zitten. Daarnaast heb je een wit gordijn rondom de onderzoeksbank met een streepje passend bij de andere stoffen en kleuren in het gebouw. Zo heeft de patiënt meer privacy tijdens het aan- en uitkleden.” Voor de kantoren en vergaderruimtes is gekozen voor een ‘inbetween’ met een chique uitstraling in de kleurstellingen bruin en rood/oranje. Het zicht naar buiten blijft behouden terwijl het zonlicht door de donkere kleuren wordt geabsorbeerd en getemperd, zodat beeldschermen goed leesbaar blijven.

Trots op resultaat
Stap voor stap en bovenal door een plezierige en professionele samenwerking met Artimo Textiles, is een schitterend resultaat neergezet waar patiënten en medewerkers van het Reinier de Graaf nog lang van kunnen genieten!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details