Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
AZ Delta zet in op duurzaamheid met 756 zonnepanelen

AZ Delta zet in op duurzaamheid met 756 zonnepanelen

AZ Delta zet een belangrijke stap op vlak van duurzaamheid met de installatie van maar liefst 756 zonnepanelen op onze campus in Rumbeke. Deze milieuvriendelijke investering is een cruciale stap om ons energieverbruik te verduurzamen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

756 zonnepanelen

Campus Rumbeke had al groendaken, maar daar komen nu nog 756 zonnepanelen bij. Zo willen we verder inzetten op duurzaamheid binnen AZ Delta. “We verwachten jaarlijks ongeveer 363.950 kilowattuur aan elektriciteit te produceren met de zonnepanelen”, aldus projectingenieur duurzaamheid Jürgen Debrabandere. “Dat is evenveel als het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 100 gezinnen. Dit initiatief draagt niet alleen bij aan de vermindering van de energiekosten, maar onderstreept ook ons streven naar milieubewuste praktijken en duurzaamheid.”

Dit project gebeurt in samenwerking met het Vlaamse Energiebedrijf (VEB) en Earth. De installatie zal een aanzienlijk deel van de energiebehoefte van campus Rumbeke dekken. Zo zullen de nieuwe zonnepanelen 4 procent van het totale verbruik voor hun rekening nemen. Dit komt overeen met een aanzienlijke vermindering van onze CO2-uitstoot met 84 ton/jaar en een tastbare bijdrage aan een groenere toekomst.

Duurzame toekomst

De installatie van zonnepanelen in Rumbeke is een eerste project. In de toekomst willen we onze installaties verder uitbreiden, ook op andere campussen. Het eerstkomende project voor 375.000 kilowattuur aan zonnepanelen voor het parkeergebouw op campus Torhout ligt momenteel op de tekentafel.

Naast energieproductie zetten we ook in op energie-efficiëntie, vermindering van afvalstoffen, voedselafval en van producten die maar een keer gebruikt kunnen worden.

Om duurzame mobiliteit aan te moedigen, hebben we daarnaast ook geïnvesteerd in fietsinfrastructuur. Zo fietsen onze medewerkers samen ongeveer 3 300 000 fietskilometers per jaar om naar het werk te komen. Dit betekent dat we iedere week rond de wereld fietsen. Mochten we al deze kilometers met de auto afleggen dan zouden we per jaar 400 ton meer CO2 uitstoten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details