Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Barrièrevrije badkameroplossingen: Functionaliteit, veiligheid, comfort en elegantie in de badkamer

Barrièrevrije badkameroplossingen: Functionaliteit, veiligheid, comfort en elegantie in de badkamer

Naast de keramische producten biedt Villeroy & Boch nu ook ViCare accessoires aan; een interessant assortiment hulpmiddelen in de series Design en Function. De gebruikersvriendelijkheid van de ViCare producten is niet alleen een uitkomst voor mindervaliden, maar biedt iedereen comfort en veiligheid in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan mensen die langer thuis blijven wonen. Met de producten kunnen stijlvolle en praktische badkamers en toiletruimtes gecreëerd worden voor de particuliere sector, in seniorenwoningen en tehuizen en in zorginstellingen.

Nieuwe hulpmiddelen

De ViCare accessoires bestaan uit verschillende handgrepen en wandsteunen in de twee series Design en Function, die allemaal voldoen aan de EU-richtlijn CE EEG 93/42 voor medische producten. De items van de Design serie zijn verchroomd en hebben een elegante uitstraling. De Function serie biedt producten in neutraal wit. Beiden gaan naadloos over in de badkamer.

De Design en Function series worden gekenmerkt door slimme oplossingen zoals wandhandgrepen, inklapbare handgrepen en een doucheleuning die een douchebediening met één hand mogelijk maakt en dus maximale veiligheid en comfort biedt. Voor de leuning is een innovatieve hoekoplossing met een enkelpunts montagesysteem ontwikkeld, zodat deze veilig kan worden vastgepakt. Bovendien is de installatie zeer eenvoudig. Een bijzonder voordeel: het draagvermogen van de handgrepen is ongeveer 20% hoger dan nodig is voor onbeperkt rolstoelgebruik; de Function serie kan worden belast tot maximaal 120 kg en de Design serie tot maximaal 130 kg.

Aangepast keramiek

De keramische serie van ViCare bestaat uit een breed assortiment aangepaste wastafels en toiletten waarbij er een mooie balans is tussen functioneel comfort en elegant design. De producten voldoen aan de DIN-norm 18040 voor toegankelijk bouwen en zijn daarom perfect voor bouwprojecten in de projectsector.

De ViCare rolstoeltoegankelijke wastafels bieden veel speling voor de knieën; de rolstoel past perfect onder de wastafel en men kan comfortabel zitten om zich te verzorgen. Door de handgrepen trekt de rolstoelgebruiker zich eenvoudig richting de wastafel. Of kies voor een ViCare wastafel met een uitsparing. Alle wastafels zijn verkrijgbaar in White Alpin­ en optioneel leverbaar met de hygiënische oppervlakteveredeling CeramicPlus en met AntiBac, waarmee de bacteriëngroei op keramische oppervlakken en ringzittingen met meer dan 99,9 procent wordt verminderd. Verschillende wandclosets en staande modellen zijn ook optioneel verkrijgbaar met het AntiBac-glazuur. Of kies voor een closet zonder spoelrand, met innovatieve DirectFlush-technologie, voor eenvoudige reiniging en maximale hygiëne.

Er zijn verschillende ViCare toiletten verkrijgbaar, zoals een wandcloset, staand model of een verlengd closet en een keuze in diepspoel- of vlakspoeluitvoering. De ViCare toiletzittingen zijn bestand tegen een belasting van 240 kg, wat 90 kg meer is dan standaard vereist. Speciale buffers voorkomen dat de zitting zijwaarts verschuift bij de overgang uit de rolstoel. Een doorlopende scharnieras en de optionele comfortfuncties QuickRelease en SoftClosing maken het gebruik en de reiniging gemakkelijker. Een ViCare closetzitting heeft bovendien een greeprand aan het deksel waardoor het gemakkelijker en hygiënischer is om deze op te tillen. Naast witte zittingen zijn er ook blauwe zittingen met AntiBac beschikbaar, die de oriëntatie voor mensen met dementie vergemakkelijken. 

Comfortabele doucheruimtes 

Een inloopdouche is zodanig verwerkt in de badkamer, dat men de douche compleet zonder drempels kan betreden. Een inloopdouche oogt modern, luxe en is comfortabel. Indien men zelf de douche kan betreden, is de Squaro Infinity douchevloer de ideale oplossing. Deze douchevloer is namelijk functioneel, heeft de hoogste antislipklasse, is poriënvrij en geeft de doucheruimte gelijk een stijlvolle uitstraling.

Kies voor meer comfort en voor veilig zitten in de badkamer en onder de douche een badkamerkrukje, een inhang-zitting of een opklapbaar douchezitje. De stoelsystemen kunnen worden belast tot 160 kg.

“Goed design kent geen grenzen”, zegt Han van Hardeveld, sales director van Villeroy & Boch. “Met de ViCare-productfamilie bieden we een volledig assortiment in de MIVA sector. Dit maakt ons portfolio nog overzichtelijker, zodat klanten die op zoek zijn naar barrièrevrije producten snel de juiste oplossingen kunnen vinden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details