Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Het belang van een ééngreepsmengkraan
Hygiënische hendels zijn lange hendels speciaal ontworpen om het gebruik met de elleboog of de pols te vereenvoudigen.

Het belang van een ééngreepsmengkraan

Mengkranen die de rol van bacteriën elimineren

Wat zijn de beste kranen om patiënten en personeel in zorginstellingen, ziekenhuizen en woonzorgcentra te beschermen? Het beheren van de bacteriegroei in het water en het beveiligen tegen brandwonden zijn hierbij belangrijke kwesties.

Ook ergonomie speelt een belangrijke rol. Denk aan bedieningsgemak en een hygiënische bediening met de pols, elleboog of onderarm. Sanitaire voorzieningen moeten dus ontworpen worden om aan deze zeer specifieke behoeften te beantwoorden.

Ergonomie

Een oplossing voor deze problematiek is de sequentiële mengkraan. Dit is een ééngreeps mengkraan die het openen en instellen van de temperatuur mogelijk maakt door een eenvoudige beweging van de hendel aan de buitenzijde. Dankzij deze laterale beweging is de mengkraan gemakkelijker te bedienen. Bovendien zijn de sequentiële mengkranen uitgerust met hygiënische hendels. Dit zijn lange hendels die speciaal ontworpen zijn om het gebruik met de elleboog of de pols te vereenvoudigen. Op die manier is comfort verzekerd voor zowel de patiënt als het verplegend personeel.

Veiligheid

Het sequentieel mechanisme dwingt de gebruiker om de kraan op koud water te openen en te sluiten, waardoor het risico op verbranding bij het openen van de mengkraan wordt uitgesloten. Alle sequentiële mengkranen van DELABIE zijn ontworpen om te voorkomen dat de gebruiker zich verbrandt bij aanraking van het kraanlichaam, doordat de toevoer van warm water geïsoleerd is.

DELABIE biedt eveneens sequentiële mengkranen aan met een thermostatisch patroon, dat een stabiele watertemperatuur garandeert ondanks schommelingen in het waternet. Dit mechanisme verzekert ook een totale afsluiting van warm water in geval van onderbreking van het koud water, waardoor elk risico op verbranding wordt uitgesloten. De antiverbrandingsveiligheid is dankzij de sequentiële mengkranen van DELABIE gegarandeerd.

De sequentiële mengkranen van DELABIE zijn ontworpen om de rol van bacteriën te elimineren.

Beheersen van bacteriologische risico’s

De biofilm, die van nature in kranen en leidingen wordt gevormd, bevat 99,5% van de bacteriën. Slechts 0,5% van de bacteriën bevindt zich in het water. Omdat het onmogelijk is de biofilm uit te roeien, dienen gebruikers deze perfect te controleren om de verspreiding van ziekteverwekkende bacteriën te beperken.

De sequentiële mengkranen van DELABIE, thermostatisch of mechanisch, zijn ontworpen om een zeer klein volume water te bevatten en de rol van bacteriën te elimineren. Dit beperkt de ontwikkeling van biofilm aanzienlijk en dus de ontwikkeling van pathogene bacteriën zoals Legionella, Pseudomonas aeruginosa et cetera. Ten slotte is het belangrijk om te weten dat sequentiële mengkranen met 100% koud water openen; wat betekent dat er monsters kunnen worden genomen voor bacteriële tests. Dit in tegenstelling tot alle andere mengkranen, die een druppeltje warm water doorlaten zodra de kraan geopend wordt.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details