Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Zorgmeubilair op maat van elke afdeling
Het Aron+ Junior bed bezit alle functionaliteiten van een ziekenhuisbed. Het versmalde en ingekorte ligvlak (170 cm) maakt dit bed uitermate geschikt voor de verzorging van kinderen.

Zorgmeubilair op maat van elke afdeling

Naast standaard zorgbedden voor ziekenhuizen en woonzorgcentra biedt Haelvoet een gamma aan zorgspecifieke bedden aan. Elke afdeling heeft zijn eigen, specifieke behoeften en deze worden weerspiegeld in de diverse modellen en opties die Haelvoet beschikbaar stelt. Van kinderbedden tot geriatrische bedden: voor elk type patiënt is er een geschikte oplossing.

Aron+ Junior: speciaal voor kinderafdelingen

Voor kinderen met een lichaamslengte van 125 tot 155 cm werd er een Junior bed ontwikkeld. Bij Junior bedden gelden immers specifieke normen. Het Aron+ Junior bed heeft een lengte van 170 cm en is korter dan een standaard ziekenhuisbed. Opdat kinderen niet bekneld kunnen raken, wordt de afstand tussen de onrusthekkencomponenten verkleind tot 6 cm. De hoog-laagbeweging van het bed gebeurt zoals bij het Aron+ ziekenhuisbed met kolommotoren. De handbediening is draadloos (via Bluetooth) en kan dus indien nodig veilig opgeborgen worden. Het bed heeft vaste panelen en een vaste lengte om aan de norm te voldoen. Ten slotte heeft het Aron+ Junior bed ook een aangepaste optrekbeugel aan de bedgalg.

Lago Hospital bedden hebben in de laagste positie een ligvlakhoogte van 25 cm, waardoor het valrisico beperkt wordt.

Huiselijkheid op de geriatrische afdeling

Op de geriatrische afdeling van een ziekenhuis is zowel huiselijkheid als veiligheid van groot belang. Lago Hospital bedden hebben in de laagste positie een ligvlakhoogte van 25 cm, waardoor het valrisico beperkt wordt. Het Lagobed kan tot op een hoogte van 80 cm ingesteld worden om een ergonomische werkhoogte en een efficiënte zorg te garanderen. Er kan bovendien tussen twee verschillende types onrusthekkens gekozen worden: doorlopende of tweedelige onrusthekkens. Daarnaast vervolledigt het Terra Hospital bed het aanbod van zorgbedden voor geriatrische patiënten. Het ligvlak van dit bed bevindt zich op slechts 18 cm van de grond, waardoor de gevolgen van een valincident tot een minimum beperkt worden. Dit bed, ontworpen vanuit een ergonomisch uitgangspunt, waarborgt een zo efficiënt mogelijke zorgverlening, dankzij een comfortabele werkhoogte van 83 cm. Door het bed een huiselijke touch te geven, wordt de omgeving rustgevend en comfortabel. Het Terra Hospital bed is de ideale keuze voor patiënten met dementie.

Olympia Hospital bed voor een optimale mobiliteit 

Bedden met een vast hoofdeinde winnen aan belang. De reden ligt niet zozeer bij het vaste hoofdpaneel op zich, maar veel meer bij de serumhouder die de bewegingen van het ligvlak niet mag volgen om schade aan muren en bedbalken te vermijden. Als oplossing heeft Haelvoet een vaste serumhouder voor het Olympia Hospital bed ontwikkeld, die rechtstreeks op de onderwagen van het bed gemonteerd wordt. Het hoofdpaneel en de bedgalg volgen wel de bewegingen van het ligvlak. Hierdoor is de patiënt steeds goed afgeschermd, zowel bij een hoge bedpositie als bij een anti-Trendelenburg houding. De bedgalg behoudt steeds de juiste hoogte ten opzichte van het ligvlak. Bovendien kan de ideale transporthoogte ook aan het hoofdeinde ingesteld worden om het bed te verplaatsen.

Het Olympia ziekenhuisbed vertaalt eenvoud, elegantie en functionaliteit naar een uiterst ergonomisch ziekenhuisbed.

Ondersteuning voor zorg- en logistieke processen

Haelvoet Connect Solutions is dé oplossing waarbij zorgbedden draadloos geconnecteerd worden via een Wifi-netwerk met een alarmserver. Het zorgpersoneel kan via de smartphone, tablet of PC de status van een bed volgen. Zowel de (veilige) hoogte van het bed, de positie van de onrusthekkens, de status van de rem als de out-of-beddetectie van de patiënt/bewoner kan op afstand gemonitord worden. Bij bedden uitgerust met DuoSafe onrusthekkens kan een verpleegoproep geactiveerd worden. Bovendien kan de patiënt aan de binnenzijde van het ontrusthekken zowel bed- als domoticafuncties activeren waardoor zowel de zelfredzaamheid als het comfort toenemen. Dankzij deze geavanceerde functies bieden geconnecteerde bedden niet alleen een hogere veiligheid, maar ook een betere ervaring voor patiënten in een verpleegomgeving. Haelvoet Connect Solutions kan geïntegreerd worden met de bestaande verpleegoproepsystemen.

Naast een koppeling met IT-devices, kan er ook een koppeling voorzien worden met de intelligente LED-verlichting van Zumtobel. Indien de gang uitgerust wordt met dergelijke verlichting, kan in een oogopslag de status van de kamers van een afdeling opgevolgd worden, zonder de kamers te betreden. Zo helpt dit systeem om de alarmstress en -moeheid actief te verminderen.

Het ligvlak van het Terra Hospital bed bevindt zich op slechts 18 cm van de grond, waardoor de gevolgen van een valincident tot een minimum beperkt worden.

Totaalaanbod voor een volledige kamerinrichting

Haelvoet gaat verder dan alleen het aanbieden van hoogwaardige zorgbedden. Het bedrijf ontzorgt klanten door de volledige kamerinrichting aan te bieden, inclusief nachttafels, (relax)zetels, tafels en stoelen. Hierdoor wordt niet alleen gezorgd voor comfortabele en functionele slaapomgevingen, maar wordt ook aandacht besteed aan de uniforme en harmonieuze uitstraling van de zorgkamer. 

Als marktleider op het gebied van zorgmeubilair heeft Haelvoet al meer dan 90 jaar ervaring in het leveren van comfortabel en designvol meubilair aan zorginstellingen. Met 240 medewerkers en een eigen R&D afdeling en productie in eigen beheer, werkt zij dagelijks aan nieuwe ergonomische oplossingen voor ziekenhuizen, zorginstellingen en kleinschalige woonvormen. Met het designmerk Hidden kan zij bovendien designvolle zorgproducten aanbieden voor thuisgebruik.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details