Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Ziekenhuizen

Betekenisvolle zorg in het Tergooi MC

©egbertdeboer.com-HR20230411-05194
Dräger gelooft dat verbonden technologie de sleutel is tot betere, efficiëntere en meer mensgerichte (acute) zorg.

Tekst | Dräger Nederland

Beeld | Egbert de Boer

11 mei 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Moderne zorg, persoonlijke aandacht én een helende omgeving. Maar ook: betekenisvolle zorg, vandaag én in de toekomst. Dat is wat het Tergooi MC haar patiënten, naasten en medewerkers biedt met de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Dräger is trots dat ze het Tergooi MC heeft kunnen ondersteunen bij het realiseren van deze doelen.

Totaalpakket

Voor de acute zorg leverde Dräger anesthesieventilatoren en patiëntbewakingssystemen inclusief telemetrie voor het gehele ziekenhuis, evenals gebouwgebonden systemen zoals bedwandpanelen en voorzieningengoten, pendels en onderzoekslampen. Met verbonden medische apparatuur en informatiesystemen en zorggerichte werkplekinrichting wil Dräger betekenisvol zijn en het verschil maken, zowel voor ziekenhuizen als voor hun patiënten.

Verbonden technologie 

Dräger gelooft dat verbonden technologie de sleutel is tot betere, ­efficiëntere en meer mensgerichte (acute) zorg. Haar oplossingen verbinden medische apparatuur en informatiesystemen en maken hierdoor nieuwe klinische toepassingen mogelijk, zoals intelligente therapieondersteuning en veilige bediening van medische apparatuur op afstand. Dit zorgt voor meer rust en minder belasting voor zowel patiënten als zorgverleners.
En zo blijft er meer tijd over voor persoonlijke interactie en aandacht waar dit wél kan en wenselijk is. 

Dräger is trots dat ze het Tergooi MC heeft kunnen ondersteunen.

Zorggerichte werkplekinrichting

Dräger gelooft dat met zorggerichte oplossingen voor werkplekontwerp en -inrichting ziekenhuizen een healing environment kunnen creëren. Dit zal de genezing van patiënten bevorderen, de verblijfsduur in het ziekenhuis verkorten, de patiëntbeleving positief beïnvloeden en de werkomgeving voor zorgpersoneel verbeteren. Het resultaat zijn rust en een aangename sfeer voor zowel patiënten als zorgverleners. 

Dräger feliciteert het Tergooi MC met een nieuw ziekenhuis, waar mens­gerichte zorg en een genezingsondersteunende omgeving centraal staan.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details