Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Bouwen aande toekomst

Bouwen aande toekomst

Het laatste half jaar was het een drukte van belang bij Ropasystems in Someren. Niet alleen omdat de opdrachten voor nieuwe projecten gestaag binnen bleven komen, maar ook intern werd er letterlijk aan de weg getimmerd. Door de aanhoudende groei in omzet en personeel, was de spreekwoordelijke ‘rek eruit’ en moest er aan uitbreiding gedacht worden.

Geen woorden maar daden!

Nu kenmerkt dit bedrijf zich door onder andere in voorkomend geval direct de daad bij het woord te voegen en zodoende verrees er de afgelopen maanden een heuse extra verdieping bovenop het bestaande kantoor. Daar is nu ruimte gemaakt voor diverse kantoren en is een grote vergaderruimte gecreëerd. Hiermee is een grote stap gezet naar verdere groei en professionalisering van dit mooie bedrijf uit Someren, dat zich meer en meer een vaste partner mag noemen in projecten in de zorg, in Nederland en daarbuiten. Aan het aspect duurzaam bouwen is niet voorbijgegaan. Zo is er HR++ glas toegepast, wordt het kantoor verwarmd en gekoeld met heat pumps, is alle verlichting uitgevoerd in LED en is het dak extra geïsoleerd en voorbereid op het binnenkort plaatsen van een kleine
60 zonnepanelen. 

CNC-machine

Wie dacht dat Ropasystems dit voldoende vond om toekomstige groei te faciliteren, heeft het mis! Ook in de werkplaats werd op het gebied van automatisering en efficiënte een grote slag geslagen. Zo werd er onlangs een nieuwe CNC-machine geïnstalleerd en werden diverse tilliftrobots geplaatst. Zo werd een belangrijke stap gezet naar verdere automatisering van het bedrijfsproces, hiermee ruimte creërend voor een breder aanbod aan producten voor met name het high-care segment in de zorg in ­Nederland en ver daarbuiten.

One-stop-shopping

Met het recent aangevulde machinepark is Ropasystems in staat om, naast de al genoemde producten, dit verder aan te vullen met vast interieurwerk in de breedste zin. Denk hierbij aan medische kasten, pantry’s, doorgeefkasten, balies en meer. Het voordeel voor klant laat zich makkelijk raden: one-stop-shopping. Voordeel hierbij is de verlaging van de totale projectkosten door een efficiëntere doorlooptijd en een soepele aaneensluiting van productie en plaatsing.

Personele uitbreiding

Al met al neemt Ropasystems een groter deel van de projectbegeleiding voor haar rekening en komt dit niet langer meer op het bord van de hoofdaannemer. De ondernemer uit Someren is van mening dat daarin haar toegevoegde waarde ligt en heeft daarop ingespeeld met een personeelsuitbreiding in de werkvoorbereiding. Ook wordt het personeel in de werkplaats verder opgeleid en uitgebreid om, zeker nu met de nieuw geplaatste CNC-machine, alle bedrijfsprocessen op elkaar af te stemmen. Dit alles volgens het ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem, al jaren een leidraad en houvast, waarvoor de organisatie onlangs weer de jaarlijks toets heeft ondergaan. Vanzelfsprekend met
positief eindresultaat.

20 jaar ervaring 

Overigens is het belangrijk om te melden dat, ondanks de roerige geopolitieke tijden waarin wij ons allen bevinden, Ropasystems zich gelukkig mag prijzen met een grote schare van vaste relaties, een organisatie met maar weinig verloop en een gestage aanwas van nieuwe en uitdagende projecten. Dit voornamelijk in een doorgaans veeleisende zorgmarkt met hoge eisen en wensen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en snelle doorlooptijden van projecten. We kunnen inmiddels gerust zeggen dat Ropasystems hierin een gevestigde naam geworden is, met 20 jaar aan ervaring en met de recente ontwikkelingsslag met veel vertrouwen de toekomst tegemoet gaat. Hoewel de spreekwoordelijke deur altijd open staat in dit Brabants bedrijf, gaat in oktober de vlag pas echt uit als het vernieuwde kantoor feestelijk wordt ingewijd. Hoewel de officiële uitnodigingen nog verstuurd moeten worden, zijn alle relaties nu al van harte uitgenodigd! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details