Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Breda, Amphia Ziekenhuis | ‘Een goed begin is het halve werk’

Breda, Amphia Ziekenhuis | ‘Een goed begin is het halve werk’

Eind 2018 was het dan zover: het werken aan de nieuwbouw van het OK-complex van het Amphia Ziekenhuis te Breda zat erop. “Na een gedegen voorbereiding, waar niets aan het toeval werd overgelaten, mag het eindresultaat er dan ook zeker één zijn op trots op te zijn”, zijn de woorden van directeur en mede-eigenaar Ron Krommenhoek van Ropa Systems, die terugkijkt op zijn grootste opdracht tot nu toe.

Niet alleen kreeg Ropa Systems opdracht voor de bouw van haar wandsysteem voor de OK’s in dit state of the art-ziekenhuis, ook zorgt het bedrijf uit Someren voor de ruim zeshonderd bed-achterwanden en alle handbediende schuifdeuren voor de éénpersoons beddenkamers. “Met recht een opdracht om ‘u’ tegen te zeggen. Met name de uiteindelijke vormgeving per OK en de meest ideale indeling voor het OK-personeel werd tot in detail besproken en uitgetekend. Een heuse mock-up-OK werd in de fabriek in Someren opgebouwd, zodat niets aan het toeval werd overgelaten. De mock-up diende als blauwdruk voor in totaal zestien OK’s in dit nieuwe ziekenhuis. Deze gedegen voorbereiding betaalde zich dan ook zeker uit tijdens de werkzaamheden.”

Bern Reker, projectleider voor Ropa Systems, roemt de voorbereiding en communicatie tussen de betrokken bouwpartners op dit werk. “Zonder deze samenwerking was de behaalde kwaliteit en snelle doorlooptijd van dit project nooit gehaald. Ook de actieve en betrokken rol van opdrachtgever Amphia mag hierin niet worden onderschat. Inmiddels zijn al verschillende geïnteresseerde partijen een kijkje komen nemen op de bouw en daaruit zijn al weer nieuwe projecten ontstaan of in voorbereiding. Kortom: een visitekaartje. Aan alle bouwpartners: bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen.”  


Ropa Systems Bv

Belleweg 9
5711 DH Someren

T +31 493 47 36 37
E info@Ropasystems.nl
I www.ropasystems.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details