Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
De kracht van samenwerken

De kracht van samenwerken

Thematisering is een vak apart. We kennen het begrip als toepassing bij pret- of speelparken, maar steeds vaker kiezen ook organisaties uit andere branches om diverse redenen voor een eigen thema.

Zo kwam in de vorige editie van Bouwen aan de Zorg het concept dat speciaal voor het Laurentius Ziekenhuis in Roermond was bedacht, aan bod. Het thema rond de ontdekkingsreizigers Rik de Ranger en Skip de Kameleon die op wereldreis gaan, is mede ontwikkeld door Imagic Concepts in Geleen. “Het geheel is bedacht door een samenwerking van ons team en mensen van het ziekenhuis. Rik en Skip zijn op alle afdelingen zichtbaar, maar het concept is vooral gericht op kinderen van nul tot achttien jaar. Het doel is daarom drieledig: angstreductie, afleiding en ontspanning. Zij reizen de hele wereld over, langs de Grand Canyon, door de jungle en in de woestijn, met als doel om dieren in nood te helpen. Juist deze afwisseling maakt het leuk. Mocht er in de toekomst nog een afdeling bij komen, dan is er snel nog een belangrijke plek op aarde bij ontwikkeld die in het geheel past.”

Imagic Concepts begon twintig jaar geleden met het ontwikkelen van merchandise. In de loop der jaren ontstonden steeds meer contacten met pret- en speelparken die op zoek waren naar een specifiek thema dat aansloot bij de uitstraling van het park. “Net zoals bij het Laurentius kan een concept samen met de klant bedacht worden, maar wij kunnen een opdracht ook volledig zelfstandig ontwikkelen. Wij bedenken een concept, gaan achter de tekentafel zitten en bieden een eerste ontwerp aan. Vervolgens kunnen wij het idee nog verder uitwerken.”

Na goedkeuring, is het zaak dat het ontwerp op de juiste wijze geprint wordt. Bij het Laurentius werkte Imagic Concepts samen met Blue Print. “Het is bij dit werk belangrijk dat je elkaar goed aanvult en begrijpt. Bij Blue Print voelen ze precies aan wat wij bedoelen. Ze zijn in staat om snel te schakelen en denken goed mee. Wij zetten het ontwerp drukklaar en zij weten precies waar het over gaat. Zij denken in oplossingen, niet in obstakels. Zo ontstaan gezamenlijk de mooiste resultaten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details