Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
De locker opnieuw uitgevonden

De locker opnieuw uitgevonden

Kleedruimtes voor medewerkers zijn meestal overvol, chaotisch en nemen onnodig veel plaats in beslag. Het Zwitserse technologiebedrijf Zippsafe vindt de locker opnieuw uit en maakt een eind aan dit probleem. De slimme kleedruimte-oplossing bespaart tot 70% ruimte en creëert tegelijkertijd plaats voor het opbergen van persoonlijke spullen. Onmogelijk? Nee. Zippsafe legt uit hoe het werkt.

In plaats van starre materialen zoals metaal worden flexibele textielhoezen gebruikt. Met deze technologie creëert Zippsafe drie keer zoveel omkleedruimte op hetzelfde vloeroppervlak. Wanneer Zippsafe wordt meegenomen in het planningsproces voor nieuwbouw- of verbouwprojecten, bespaart dit enorm veel vierkante meters en dus ook bouwkosten.

Naast ruimtebesparing zorgt Zippsafe ook voor een digitale transformatie van de kleedruimtes. Dankzij het Zippsafe Management Systeem worden de units naadloos geïntegreerd in het bestaande toegangsbeheersysteem via een API. De lockers kunnen dan eenvoudig worden bediend met behulp van de geïntegreerde RFID-lezer in de medewerkersbadge.

Tal van organisaties in de gezondheidszorg vertrouwen al op de smart locker oplossing. Verder worden de systemen in de farmaceutische sector, industrie, hotels en detailhandel gebruikt. Er staan ook Zippsafe locker­systemen in het ‘SQUARE’ leercentrum van de gerenommeerde Universiteit van St. Gallen, ontworpen door de Japanse sterarchitect Sou Fujimoto.

Het technologiebedrijf uit Zürich is erin geslaagd om een markt te revolutioneren die decennialang onveranderd is gebleven. Bovendien blaast ze de kleedruimtes nieuw leven in met een visueel aantrekkelijk ontwerp. Dankzij Zippsafe worden deze ruimtes voor het eerst een plek waar men zich graag ophoudt. 

U vindt Zippsafe in stand 1392.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details