Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Duurzaam en compleet schuifdeursysteem
Variabele doorgangsbreedtes zijn mogelijk.

Duurzaam en compleet schuifdeursysteem

In steeds meer zorginstellingen zie je schuifdeuren in plaats van draaideuren. Voor het transport van patiënten en uit oogpunt van gebruikersgemak is eerstgenoemd deurconcept veruit het handigst qua vrije doorgang. Bovendien bespaar je veel kostbare verkeersruimte, die de zorgverlener optimaal wil en moet benutten. BPZ presenteert het ZORGPLUS schuifdeursysteem, een allesomvattend binnendeurconcept met een keur aan modules en bedieningsopties dat voor elk wat wils biedt.

BPZ is in bijna 30 jaar tijd uitgegroeid tot een marktleider in binnendeurconcepten voor de woning- en utiliteitsbouw en zorg. Het bedrijf uit Assen heeft een missie om klanten op dit gebied totaal te ontzorgen. Klanten hoeven niet separaat een leverancier te zoeken voor hun kozijnen, hang- en sluitwerk, beglazing, montage en beheer/onderhoud; de Drentse onderneming regelt het complete deurconcept en dat scheelt klanten veel kopzorgen en tijd. Het conceptmatig denken komt onder meer tot uitdrukking in het ZORGPLUS schuifdeursysteem dat elf jaar geleden het levenslicht zag. 

Steeds meer schuifdeuren in de zorg

“Het Meander Medisch Centrum had elf jaar geleden 1.000 binnendeuren nodig. Bovendien had deze klant sterke behoefte aan een ruimtebesparend deursysteem met een bredere vrije doorgang”, schetst accountmanager ZORGPLUS van BPZ Henry Brinks de aanleiding voor het concept. “Destijds bespeurden we met name in de zorg al een stijgende vraag naar schuifdeursystemen en sindsdien hebben we dit binnendeurconcept verder uitgewerkt.”

Een in-de-wand schuifdeursysteem als afscheiding tussen de woon- en slaapkamer.

Variabele vraag

Volgens Brinks was het kristalhelder dat BPZ voor de zorg een gevarieerd, compleet programma van schuifdeursystemen met een hoogwaardige, duurzame kwaliteit moest opzetten. “De zorg heeft een variabele vraag voor binnendeuren. Het ene ziekenhuis heeft een grote vrije doorgang nodig van bijvoorbeeld 1,20 meter, terwijl een verpleeghuis een schuifdeur wenst met een doorloop naar een tilliftsysteem.” Daarom biedt BPZ diverse modules aan met bijvoorbeeld een Softclose of Autoclose schuifdeurbediening, 30 of 60 minuten brandwerendheid of een zware, robuuste en stootvaste uitvoering, de zogenoemde
SolidCare. Uiteraard zijn er ook schuifdeuren beschikbaar met een volautomatische bediening via een wandlezer of bedieningstableau. Een speciale variant is de eerder genoemde tilliftmodule waarbij de in- of voor de wand schuivende deur een voorziening heeft voor een geruisloze doorvoer en kruising met de plafond-tilliftrails. Daarnaast zijn er voor bepaalde afdelingen stralingswerende schuifdeursystemen met zelfs een vrije doorgangsbreedte tot 1.300 mm leverbaar.

In of voor de wand

In basis zijn er twee type schuifdeursystemen die in of voor de wand schuiven. De keuze voor het voor-de-wand-principe wordt dikwijls uit hygiënische overwegingen gemaakt. Waar absoluut bacterievrije omstandigheden vereist zijn, is een niscassette in de wand namelijk uit den boze, omdat deze moeilijk gereinigd kan worden. In bijvoorbeeld woonzorgcentra daarentegen is een in-de-wand-systeem wel geschikt. 

Hoogwaardige kwaliteit

Hoogwaardige kwaliteit staat bij BPZ voorop. “We staan voor een gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm product met gebruik van robuuste materialen en op basis van een duurzaam ontwerp”, stelt Brinks. “Zo passen we bijvoorbeeld standaard kozijnstijlen van 1,5 mm toe – en in de SolidCare uitvoering zelfs tot maximaal 3 mm. Daar doen we absoluut geen concessies aan. Het basismateriaal van de schuifdeur bestaat uit vuren randhout met stabilisatoren rondom van massieve EPS-vulling, HDF sperlagen en een afwerking van krasvast HPL. Het oppervlak van de sendzimir verzinkt stalen kozijnen wordt gepoederlakt met 80 Mu. Als enige aanbieder in de markt lassen wij het frame van de niscassette – waar de schuifdeur in wegschuift – uit één geheel. Hierdoor kan er absoluut geen speling optreden. Het rolsysteem met de loopwagens is voor elk schuifdeursysteem berekend op een deurgewicht tot maximaal 80 kilogram. Last-but-not-least voeren wij de nisbeplating altijd dubbel uit bij een vrije doorgangsbreedte vanaf 1.100 mm.”  

Dankzij deze hoogwaardige kwaliteitskenmerken geeft BPZ op de ZORGPLUS schuifdeursystemen een ProjectGarantie af van 6 jaar. Ook daarmee onderscheidt het Drentse bedrijf zich van andere leveranciers. “Met name de intensieve zorg kiest voor robuuste, probleemloze en duurzame oplossingen, waarbij men graag totaal wordt ontzorgd”, besluit Brinks.   

Groot volume maatwerkopdrachten

In elf jaar tijd heeft BPZ ongeveer 25.000 schuifdeursystemen in de zorg toegepast, variërend van woonzorgcentra tot ziekenhuizen en verpleeghuizen. Volgens Brinks vertoont de jaarlijkse afzet van plusminus 3.000 systemen een stijgende lijn, ondanks dat Corona tijdelijk wat roet in het eten gooide. “We krijgen veel maatwerkopdrachten, die weliswaar veel tijd en energie kosten, maar voor ons wel een uitdaging zijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details