Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Elk kind verdient elk jaar een verjaardag

Elk kind verdient elk jaar een verjaardag

Hoe kun je de hoop bewaren wanneer een diagnose valt? De nieuwe campagne van de vzw The Belgian Kids’ Fund for Pediatric Research of het Wetenschappelijk Fonds van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola vestigt de aandacht op het werk van onderzoekers. Dankzij hun onderzoek zal de levensverwachting van zieke kinderen verbeteren en wordt morele steun geboden aan hun families. Het is dankzij giften aan “The Belgian Kids’ Fund” dat deze haar missie kan waarmaken: jaarlijks doctoraatsbeurzen toekennen aan jonge onderzoekers voor hun medisch wetenschappelijk onderzoekswerk in de pediatrie.

De media campagne vertelt met een film het leven van een ziek kind en zijn familie in het ziekenhuis en getuigt over de emoties die de ouders van een ziek kind voelen. Ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat elke dag telt, zowel in goede als slechte momenten. Een verjaardag is altijd een feest: waarom het niet elke dag vieren? De film van het regisseursduo Salsa werd geproduceerd door mortierbrigade en Czar en door de Nationale Loterij gefinancierd want In december 2017 kozen de spelers van de Nationale Loterij “The Belgian Kids’ Fund” als hun favoriete vzw. De muziek, genaamd “Those Days”, is gecomponeerd door de Brusselse artiest CHANCE. De film, centraal in de nieuwe fondsenwervingscampagne van “The Belgian Kids’ Fund”, wordt vandaag gelanceerd op de sociale netwerken en op de website van de vereniging.“Als gezondheidsprofessionals binnen het Universitair Kinderziekenhuis Koning Fabiola, worden we vaak geconfronteerd met gezinnen die het niet meer zien zitten, wanneer een diagnose valt. Of het nu gaat om zeldzame of minder zeldzame ziektes, hen kunnen uitleggen dat onderzoeksprojecten aan de gang zijn om hun kind te helpen, biedt perspectieven van hoop aan deze gezinnen” zegt Professor Georges Casimir, lid van de Raad van Bestuur van “The Belgian Kids’ Fund” en Algemeen Medisch Directeur van het UKZKF.

Elk jaar biedt “The Belgian Kids’ Fund” tussen 15 à 20 onderzoeksbeurzen aan jonge kinderartsen, medisch wetenschappelijke onderzoekers, paramedici of ingenieurs in de biomedische wetenschappen die werkzaam zijn binnen de pediatrie, om hen in staat te stellen onderzoek uit te voeren op het gebied van kindergeneeskunde, in het kader van een doctoraatsthesis. Voor dit academie jaar 2018-2019 werden 17 onderzoeksbeurzen toegekend, evenals 4 “grants” voor laureaten die deeltijds in het ziekenhuis werken en deeltijds onderzoek verrichten.

Steun onderzoek om meer zieke kinderen te genezen!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details