Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Erik Scherder opent vakbeurs Zorg&’24 in Koninklijke Jaarbeurs

Erik Scherder opent vakbeurs Zorg&’24 in Koninklijke Jaarbeurs

Vanmorgen opende Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor de vakbeurs Zorg & ict en de twee nieuwe zorgvakbeurzen: Zorg & food en Zorg & facility. Met het thema ‘Fit for the future’ doen tienduizenden zorgprofessionals deze dagen kennis en inspiratie op over innovaties en oplossingen op het gebied van digitale transformatie, duurzame voeding en facilitaire zaken. Erik Scherder, neuropsycholoog en hoogleraar, haalde het belang aan van vitaliteit voor zorgprofessionals: “Fysieke fitheid heeft een enorm effect op je mentale gezondheid, dit wil ik iedere zorgprofessional meegeven.” De zorgvakbeurzen vinden plaats tot en met donderdag 11 april tijdens de Dutch Health Week 2024 waarin de stad en regio Utrecht geheel in het teken staat van gezondheid en zorg.

Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “Ontzettend trots ben ik op de massale opkomst vanmorgen tijdens de opening. We kijken ernaar uit om samen met ruim 350 exposanten, 400 sprekers en een bomvol programma tienduizenden zorgprofessionals te inspireren met de nieuwste trends en ontwikkelingen die een waardevolle bijdrage leveren aan een toekomstbestendige zorg. Naast een beursvloer gevuld met exposanten die allerlei workshops, kennissessies en rondetafelgesprekken bieden, geven we het podium aan bekende topsprekers als tv-kok Hugo Kennis, topatlete Dafne Schippers en culinair ondernemer Ron Blaauw.”

Digitale transformatie in de zorg is een must

Op vakbeurs Zorg & ict deelt Bianca Rouwenhorst, topambtenaar van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, haar visie op databeschikbaarheid. “Digitale transformatie in de zorg moet. Met de Nationale Visie en Strategie op het gezondheidsinformatiestelsel beschikken we over een kompas om met behulp van data en digitalisering bij te dragen aan de oplossing van vraagstukken in de zorg. Dat is geweldig, maar als we de transformatie echt vooruit willen helpen, moeten we ook meteen met de uitvoering aan de slag”, aldus Bianca Rouwenhorst. IC-arts Diederik Gommers neemt bezoekers mee in de wereld van AI.

Toekomst van gezonde voeding: ‘Kies eten wat uit de buurt komt’ 

Vakbeurs Zorg & food focust op de toekomst van gezonde voeding. Zo geeft de bekende tv-kok Hugo Kennis zijn visie op gezondheid en duurzaamheid. “Avocado’s, soja’s en kokos zijn niet de oplossing. We zijn met z’n allen behoorlijk in de war. Het wordt echt tijd dat we stoppen met het eten de hele wereld over slepen. Kies gewoon wat er in de buurt is, daar ligt de weg naar duurzaam en gezond eten”, aldus Hugo Kennis. Ook deelt culinair ondernemer Ron Blaauw zijn visie op voeding in de Nederlandse zorg. Gezond eten is volgens Ron Blaauw niet lastig. “Duurzaamheid is nodig. Dat hoeft niet te betekenen dat je helemaal geen vlees meer eet. En afvallen? Dat kan prima, maar niet door achter de volgende voedingsgoeroe aan te hollen.” 

Facilitaire dienstverlening in de patiëntreis levert belangrijke bijdrage aan welzijn en herstel

Op vakbeurs Zorg & facility zien en horen zorgprofessionals ontwikkelingen, inzichten en trends rondom facilitaire zaken in de zorgsector. Zorgorganisaties staan voor de uitdaging om passende zorg voor meer patiënten en cliënten te bieden met minder mensen en budget. Jos Nijhof, facilitair directeur Martini Ziekenhuis, geeft zijn visie op facilitaire zaken in de gezondheidszorg. “Natuurlijk hoort ‘facilitair’ niet tot de primaire zorg in een ziekenhuis. Uiteindelijk blijft de patiënt hier komen voor zijn medische onderzoek en behandeling. Er bestaat geen ziekenhuis meer als je de medische zorg eruit haalt. Toch ben ik ervan overtuigd dat facilitaire dienstverlening in de patiëntreis een hele belangrijke bijdrage levert aan het welzijn en herstel van de patiënt”, aldus Jos Nijhof. Ook oud-topatlete Dafne Schippers pakt het podium en geeft inzicht over de impact van topatletiek op haar leven waarbij fysieke uitdagingen en het belang van een gezond lichaam en mentale veerkracht worden benadrukt.

Persaccreditatie voor de vakbeurzen kan via de volgende links:
Zorg & ict
Zorg & food
Zorg & facility

*De accreditatie is geldig op alle drie de vakbeurzen.
Professionals kunnen de zorgbeurzen gratis bezoeken na registratie op de websites van Zorg & ictZorg & facility en Zorg & food.

Zorg&’24 vindt plaats van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 april in Koninklijke Jaarbeurs.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details