Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Forse besparingen met energiemanagement

15 november 2021 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Hoe zit het precies met het energiegebruik van de technische installaties? Iets doen aan energiebesparing is onvermijdelijk, de vraag is hoe en met welke middelen? Kieback&Peter heeft de oplossing.

Met energiemanagement grip op energiegebruik

Kieback&Peter heeft een tool voor energiemanagement. Deze tool is uniek want als enige fabrikant heeft Kieback&Peter energiemanagement geïntegreerd in het gebouwbeheersysteem Qanteon. Hiermee krijgt u grip op het energiegebruik. Want met de energiemanagementtool kan men relevante data verzamelen en analyseren. Daarna kunnen vervolgacties worden gepland en uitgevoerd. Na de uitvoering kan de optimalisatie worden gecontroleerd. Het pluspunt is dat de bediening op een eenvoudige en intuïtieve wijze geschiedt, specifieke scholing is niet nodig, bijna iedereen kan er snel mee overweg.

Forse besparingen, korte terugverdientijd

Met het Qanteon beheersysteem met energiemanagement zijn met weinig inspanningen forse besparingen te realiseren, bij ziekenhuizen ca. 25%. Daardoor is de terugverdientijd van een energiemanagementsysteem gemiddeld slechts 1-2 jaar.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details