Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Het AZ Nikolaas en het AZ Lokeren slaan de handen in elkaar en worden officieel één ziekenhuis, onder de nieuwe naam ‘Vitaz’.

Het AZ Nikolaas en het AZ Lokeren slaan de handen in elkaar en worden officieel één ziekenhuis, onder de nieuwe naam ‘Vitaz’.

Op 1 januari 2022 is het zover. Het AZ Nikolaas en het AZ Lokeren slaan de handen in elkaar en worden officieel één ziekenhuis, onder de nieuwe naam ‘Vitaz’. In de loop van januari kan je hier dan ook onze nieuwe website vinden. Voorlopig geven we jou hier al wat meer informatie over het effect van deze fusie op onze campus in Lokeren en over de betekenis van onze nieuwe naam.

Een nieuwe naam, een nieuw begin

AZ Nikolaas en AZ Lokeren kozen samen voor een nieuw verhaal en daarbij hoort een nieuwe naam.

De nieuwe naam voor het fusieziekenhuis wordt Vitaz. Geen traditionele naam voor een ziekenhuis, maar de verklaring is heel eenvoudig. In het eerste deel van onze nieuwe naam zit het woord ‘VITA’, Latijn voor ‘leven’. Want daar draait het in ons ziekenhuis toch allemaal rond: zorg voor het leven en de gezondheid van onze patiënten. 

Maar wat met de ‘az’, van algemeen ziekenhuis, die alle ziekenhuizen in hun naar dragen? Wel, die zit in het tweede deel van onze naam. Want Vitaz schrijft dus met een ‘Z’ achteraan. 

Vitaz staat voor leven, voor zorg van A tot Z.

Regionaal verbonden en verankerd

Vitaz heeft 6 campussen, verspreid over het Waasland. Een bewuste keuze, waarbij we de bevolking van het Waasland een kwaliteitsvolle en sterke basiszorg dicht bij huis bieden.

Maar daarnaast zet Vitaz zich ook al jaren in om gespecialiseerde zorg, waarvoor de burger in het verleden richting Gent of Antwerpen moest, naar het Waasland te halen. Voorbeelden daarvan zijn onze dienst Radiotherapie, het Interventioneel hartcentrum en onze dienst Kinder- en jeugdpsychiatrie. Dergelijke realisaties zijn enkel mogelijk dankzij onze schaalgrootte. Vitaz zal ook in de toekomst blijven streven naar een ruim en hoogkwalitatief zorgaanbod binnen onze regio.

Een aantal cijfers

  • Aantal artsen: 323
  • Aantal Medewerkers: 3079
  • 35.700 klassieke hospitalisaties
  • 51.652 daghospitalisaties
  • 62.850 spoedopnames
  • 2.323 MUG-ritten
  • 2215 geboorten
  • 41878  operaties
  • 351.241 raadplegingen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details