Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Hypermodern zorginterieur voor wzc De Reiger
Volledige inrichting van de brasserie, door Haelvoet begeleid van het initiële concept tot de uiteindelijke inhuizing.

Hypermodern zorginterieur voor wzc De Reiger

Van zorgmeubelproducent naar zorginrichter

In een tijdperk waarin zorginrichting evolueert, bewijst Haelvoet zich als een vooraanstaande speler in de sector. Haar recente totaalinrichting van wzc De Reiger in Temse is een tastbaar bewijs van deze transformatie, waarbij het hypermoderne gebouw voor 128 bewoners een geavanceerde zorgomgeving wordt.

Haelvoet richtte alle kamers in met Domus Flex E-move zetels, Lago Care bedden met Trix onrusthekkens en Quadra nachttafels.

Van product naar inrichting

Haelvoet is niet alleen een zorgmeubelfabrikant, maar fungeert ook als een partner die begeleiding biedt vanaf het initiële concept tot aan de uiteindelijke inhuizing. Het proces begint met een grondige analyse van de plannen en een plaatsbezoek, waarbij Haelvoet’s team de specifieke behoeften van wzc De Reiger in kaart brengt. Deze eerste stap legt de basis voor een vloeiend verloop door het hele proces. Haelvoet begeleidt de klant naadloos bij het kiezen van meubilair dat voldoet aan de hoogste normen in de zorgsector. Dit proces gaat verder met een essentieel inplantingsvoorstel waarbij uitgebreide voorstellen worden gepresenteerd om de workflow in het woonzorgcentrum te optimaliseren.

De volgende fase omvat de intekening van meubilair waarbij gedetailleerd uitgewerkte moodboards en visualisaties een realistisch beeld bieden van het beoogde eindresultaat. Tijdens dit proces voorziet het Haelvoet team deskundig kleur- en materiaaladvies. Het traject eindigt met de inhuizing, waar Haelvoet voor de volledige installatie van meubilair en voorzieningen zorgt. Zo ontstaat een vlotte overgang naar de operationele fase in het hypermoderne gebouw, waar bewoners, medewerkers en bezoekers genieten van een doordacht ontworpen en functionele zorgomgeving.

De totaalinrichting van wzc De Reiger, met haar brasserie, leefruimtes, inkom, zithoeken, lokaal dienstencentrum, burelen en kamers, illustreert Haelvoet’s toewijding aan kwaliteit en haar vermogen om van concept naar inrichting te gaan. Dit maakt dat Haelvoet een betrouwbare partner is voor zorginstellingen die streven naar een comfortabele en functionele leefomgeving. Wzc De Reiger in Temse dient als onmiskenbaar bewijs van Haelvoet’s expertise in het creëren van zorginterieurs die zowel esthetisch aantrekkelijk als praktisch zijn.

Haelvoet creëert verschillende zorginterieurs zoals deze esthetische en praktische leefruimte.

Elektromotoren in zorgmeubilair

Een opvallende trend in zorginrichting is de elektrificatie van meubilair. Een illustratie is de Domus Flex E-move, uitgerust met een elektrisch verstelbare been- en rugsteun die voor wzc De Reiger werd aangeleverd. Deze functionaliteit, eenvoudig te bedienen via een geïntegreerde handbediening in de armsteun, biedt bewoners een hoog niveau van comfort en zorgverleners optimale flexibiliteit in zorgverlening. Naast Quadra nachttafels, stoelen en tafels leverde Haelvoet ook Lago Care bedden met Trix onrusthekkens. Deze bedden bevorderen de zelfredzaamheid met een lage bedpositie van ± 25 cm en een ergonomische werkhoogte van ± 80 cm. Hiermee wordt niet alleen het valrisico beperkt, maar ook efficiënte zorg gegarandeerd. Het Trix telescopisch onrusthekken, met een innovatief ontwerp over de volledige lengte van het bed van drie latten gekoppeld aan een bewegingssysteem, voldoet aan de strengste normen in de zorgsector. Met een geïntegreerde verlenging, lichtheid en stijfheid biedt het Trix onrusthekken een hoog gebruiksgemak.

Omarmen van innovatieve trends

De evolutie naar een totaalaanbieder van zorgmeubilair wordt niet alleen belichaamd door de volledige begeleiding van concept tot inhuizing, maar ook door het nastreven van innovatieve trends en het integreren van geavanceerde technologie in haar zorgmeubilair, die de kwaliteit van zorg naar nieuwe hoogten tilt. Haelvoet ontwikkelt technologische features in haar zorgmeubilair zoals Haelvoet Connect Solutions, het geavanceerd platform dat draadloze monitoring van bedden en bewoners mogelijk maakt, wat zowel hun zelfredzaamheid als de efficiëntie voor zorgpersoneel in zorginstellingen verhoogt. Haelvoet heeft de mogelijkheid om door middel van een alarmserver haar oplossingen perfect te integreren met een bestaand oproepsysteem en intelligente verlichting. 

Als marktleider op het gebied van zorgmeubilair heeft Haelvoet al meer dan 90 jaar ervaring in het leveren van comfortabel en designvol meubilair aan zorginstellingen. Met meer dan 240 medewerkers, een eigen R&D afdeling en productie in eigen beheer, werkt zij dagelijks aan nieuwe ergonomische oplossingen voor ziekenhuizen, zorginstellingen en kleinschalige woonvormen. Met haar designlabel Hidden biedt ze eveneens huiselijk en eigentijds meubilair aan voor zorg- en thuisgebruik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details