Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Iedereen veilig de trap op en af

Iedereen veilig de trap op en af

Voor veel mensen is traplopen intensief. Dit komt omdat we tijdens het traplopen veel verschillende spieren gebruiken. We moeten al ons lichaamsgewicht omhoogtillen én verplaatsen. Zowel van de enkels als van de knieën wordt plotseling veel inspanning gevraagd. Zonder op te warmen moeten de spieren aan de slag. Zij hebben meer zuurstof nodig en dus raken we buiten adem.

Voor mensen van 65 jaar of ouder is traplopen vaak nog intensiever of zelfs lastig. Dit komt door de veranderingen in ons lichaam. Wanneer we ouder worden gaat onze spierkracht vaak achteruit. We kunnen hierdoor minder goed balans houden, waardoor de kans om te vallen groter is. Ook worden onze botten minder sterk. Dus als we vallen, breken we sneller iets. Dit betekent dat we dingen die heel normaal waren, zoals traplopen, nu misschien anders moeten gaan doen.

Geen valrisico op de trap

Een traplift van Otolift.be voorkomt valongelukken op de trap. De gebruiker gaat zittend naar boven zonder zelf te hoeven lopen. Daarbij heeft de traplift meerdere veiligheidsfuncties en voldoet deze aan alle veiligheidseisen. Zo heeft elke stoel standaard een veiligheidsgordel. En is het mogelijk om de lift zo te programmeren, dat deze alleen werkt als de gordel is vastgeklikt. Ook onderweg zorgen innovatieve technieken voor optimale veiligheid. Druksensoren op de stoel controleren of de doorgang vrij is. Als er iets op de trap ligt, komt de traplift automatisch rustig tot stilstand. Een van de extra opties is een zitting die bovenaan de trap automatisch naar de overloop draait, zodat de gebruiker direct op de vloer kan stappen.

Soorten trapliften

Otolift heeft 3 verschillende modellen. Het model de Modul-Air maakt het voor iedereen mogelijk om veilig de trap op- en af te gaan. Of het nu om een rechte trap gaat, om een trap met bochten, een smalle trap of een wenteltrap: deze traplift past op vrijwel elke trap. De rail van deze lift bestaat uit innovatieve modules. Die worden zo gecombineerd dat de rail perfect op de trap past. Ook als de modules na gebruik opnieuw ingezet worden op een andere trap.

Maatwerk trapliften

Elke traplift wordt 100% op maat gemaakt. Daarom verschillen de prijzen per lift. Om te weten hoeveel een traplift kost, zijn er een aantal zaken van belang, zoals de vorm van de trap (recht of met bochten). En gaat het om één of meerdere verdiepingen, hoe lang is de trap, hoe snel is de traplift nodig en mag het een nieuwe of een tweedehands traplift zijn? Met de online-tool op de website van Otolift kunt u gemakkelijk een prijsindicatie aanvragen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details