Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
IF Universal Design Award voor Casala

IF Universal Design Award voor Casala

Casala’s klaptafel Lacrosse heeft recent een IF Universal Design Award 2015 ontvangen in de categorie “Expert Favorite 2015”. De jury besloot Lacrosse te bekronen door zijn zeer logische gebruik en de ruime variatie in design en formaten. De logistieke oplossingen, opslag en transportmogelijkheden zijn eveneens een grote plus voor de jury om Lacrosse te belonen met een Award.

Uit 100 internationale aanmeldingen uit o.a. Duitsland, Japan, Nederland, Thailand, België en Denemarken hebben 72 inzendingen deelgenomen aan de jury discussie tijdens de Munich Creative Business Week, welke plaatsvond van 21 februari t/m 1 maart 2015.

De Universal Design Expert jury bestaat uit 5 prominente product designers die afgelopen decennia verscheidene internationale designprijzen hebben ontvangen. De jury ging uit van de volgende criteria: brede inzetbaarheid, flexibel, eenvoudig en intuïtief gebruik, fouttolerantie en veiligheid, marktpotentieel, innovatie, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Lacrosse

Lacrosse koppelt functionaliteit aan stabiliteit. Stevig en solide in gebruik, snel en veilig inklapbaar. Bovendien is zijn onderscheidende ontwerp terug te vinden in vele vormvariaties en formaten. Ideaal voor ruimten die wisselende opstellingen vereisen.

Lacrosse voegt zich moeiteloos naar de behoefte van de ruimte. Bovendien is hij makkelijk te combineren met verschillende Casala stoelen. Zijn soepele mechaniek maakt dat hij veilig en eenvoudig kan worden ingeklapt. Lacrosse is verkrijgbaar met diverse onderstellen. Het tafelblad van Lacrosse is er ook in een lichtgewicht variant en wordt desgewenst geleverd met een rubber stootrand om beschadigingen te voorkomen.

Lacrosse kan snel en makkelijk worden verplaatst door de vloerglijders aan één zijde te voorzien van een wieltje. Lacrosse stapelt vlak doordat de poten langs elkaar klappen. De praktische transportwagen biedt plaats aan 8-10 tafels waarmee een tafelopstelling door één persoon in een mum van tijd is opgesteld of opgeruimd.

Over de Universal Design Award

Universal Design omvat het ontwerp en de ontwikkeling van producten en omgevingen die kunnen worden gebruikt door alle mensen – voor zover mogelijk – zonder dat enige aanpassing benodigd is. Er zijn veel verschillen tussen de werelden van jeugd en ouderen, de gezonde en de zieke, van mensen met en zonder handicap. Eén onderwerp op het gebied van design vormt echter de basis van wat ze allemaal gemeen hebben: goed ontworpen producten, naar behoren geplande architectuur en diensten die zijn ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen.

In deze context neemt design een positie van grote verantwoordelijkheid in. Immers, functionaliteit, ergonomie, de juiste keuze van materialen, visualisatie van juiste toepassing en gebruikersinterfaces zijn net zo stevig verankerd in deze discipline als esthetiek. We worden vandaag de dag al geconfronteerd met de demografische effecten en ontwikkelingen in de breedste zin van het woord. In de toekomst leiden deze ontwikkelingen tot aanzienlijke verandering en hoge mate van bereidheid om te innoveren. De betekenis van de beschreven woorden universeel design, is nog niet voldoende voor het grote publiek om echt te begrijpen en te zien waar het allemaal over gaat. Het heeft momenteel nog niet veel invloed op verschillende gebieden van de samenleving.

Over Casala

Casala is al meer dan 90 jaar gespecialiseerd in projectmeubelen, meubelen die ingezet worden daar waar design zich functioneel moet bewijzen. Dit betekent voor Casala dat functionaliteiten zoals stapelen en koppelen, transportmiddelen, nummering en opbergmogelijkheden geen toevalligheden zijn. Deze kenmerken zijn bewust geïntegreerd in het ontwerp van onze meubelen.

Het productieproces en de gebruikte materialen voldoen aan de huidige milieunormen. Het hoofdkantoor van Casala is gevestigd in Culemborg, Nederland. Casala heeft verkoopkantoren in Duitsland, Engeland en Frankrijk en is wereldwijd actief in meer dan vijfentwintig landen.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details