Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Intensieve zorg met minimale fysieke belastingen

Intensieve zorg met minimale fysieke belastingen

Specialist in sanitaire, medische en revalidatiehulpmiddelen Lopital heeft monorailsystemen geïnstalleerd in de 142 bewonerskamers, welke voorzien zijn van 15 eenvoudig verplaatsbare motoren. Hierdoor is het mogelijk om met minimale fysieke belastingen intensieve zorg te verlenen. De rails zijn weggewerkt in het Gyproc plafond. De rail loopt van boven het bed tot in de badkamer.

Naast de 142 bewonerskamers zijn ook 8 centrale badkamers ingericht met een plafondliftsysteem. Om optimaal gebruik te kunnen maken van het plafondliftsysteem, is hier gekozen voor een x-y-systeem. Met dit systeem is het mogelijk om in vrijwel de gehele badkamer een transfer uit te voeren. De 8 centrale badkamers zijn voorzien van een vaste motor, zodat te allen tijde een transfer mogelijk is.

installatie-merelbeke-kopieren

Om de zorg nog beter te kunnen uitvoeren, zijn tevens 8 douchebrancards aangeschaft voor gebruik in de badkamers. Deze verrijdbare douchebrancards zijn hydraulisch hoog/laag verstelbaar en half centraal geremd.

Het mooie eindresultaat is te danken aan de prettige samenwerking met de aannemer, architect en verantwoordelijke van het WZC.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details