Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Intentieverklaring samenwerken met Klimmendaal en Sensire langs de A18 getekend

De afgelopen tijd voerde het Slingeland Ziekenhuis gesprekken met Klimmendaal en Sensire over samenwerken op onze nieuwbouwlocatie langs de A18.

20 juli 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Deze wens om samen te werken bevestigen we nu met de ondertekening van een intentieverklaring. In deze verklaring legden we vast dat we deze zomer benutten om te onderzoeken of de samenwerking haalbaar is.

Bouwen aan onze koers en de regiovisie op zorg en gezondheid

We zijn trots op deze stap die naadloos past in onze nieuwe koers. Daarin benoemen we al hoe belangrijk samenwerking voor ons is in relatie tot het bieden van de beste zorg en het slim organiseren van de zorg die we geven. Maar bijvoorbeeld ook voor het delen van goed zorgpersoneel en de aantrekkelijkheid van ons ziekenhuis. Ook pakken we actief onze rol in het vervullen van de regiovisie van waaruit we werken aan samen, langer, gelukkig en gezond leven in de Achterhoek.

Waarom willen we samenwerken?

We willen graag dat ons nieuwe ziekenhuis een slim ziekenhuis is. Een flexibel ziekenhuis dat kan meebewegen met de ontwikkelingen in de zorg. Een ziekenhuis waarin onze zorg soepel kan overlopen in zorg door onze samenwerkingspartners. En een ziekenhuis dat vanzelfsprekend de beste zorg levert aan onze patiënten op het juiste moment en op de juiste plek. Hoe mooi zou het zijn dat we dat bereiken door nog intensiever samen te werken en we die zorg waar nodig ook nog eens kunnen leveren op dezelfde locatie?

Beter voor de patiënt

Door op deze manier samen te werken, verbeteren we de zorg voor de patiënt. Vanuit de verschillende expertises kunnen we nog gemakkelijker en sneller samenwerken. Patiënten kunnen sneller het ziekenhuis verlaten om te revalideren of (thuis) te herstellen. Herstelt of revalideert de patiënt op locatie? Dan is de behandelend ziekenhuisarts nog steeds dichtbij, terwijl de patiënt niet meer in het ziekenhuis hoeft te blijven. Dat is winst, we weten hoe korter de patiënt in het ziekenhuis is, hoe beter dat is.

Wat gaan we onderzoeken?

De zomer gebruiken we om te onderzoeken of we samen kunnen werken op de locatie aan de A18. In onze sessies over een basisprogramma, waarin we de uitgangspunten bepalen voor een bijgesteld ontwerp, dachten Sensire en Klimmendaal ook al mee. We gaan nu bekijken of dit haalbaar is en hoe dit past in de nieuwbouwplannen. We verwachten in september de uitkomsten van dit onderzoek te kunnen delen. Als de uitkomst positief is sluiten we een ontwikkelovereenkomst. Los van deze overeenkomst gaan we onze samenwerking de komende jaren verder uitbouwen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details