Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Italiaans design en functionaliteit ten behoeve van residentieel zorgcentrum Scheldehof

Italiaans design en functionaliteit ten behoeve van residentieel zorgcentrum Scheldehof

De Italiaanse zitmeubelfabrikant Piaval, opgericht in 1919, staat voor gefundeerde knowhow in de gezondheidszorg en levert een complete en innovatieve collectie zitmeubelen met accessoires, versterkt door aandacht voor ergonomie, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en design.

Tekst | Piaval  Beeld | Suzan Fotografie

Deze toegepaste healthcare kwaliteiten maken Piaval tot een zeer geschikte partner op de gezondheidsmarkt over de hele wereld. Intensieve research, gebaseerd op ervaringen vanuit innovaties, duurzaamheid en vormgeving brengt elk ontwerp tot een geslaagd zitdesign.

Residentieel zorgcentrum Scheldehof in Vlissingen is het perfecte voorbeeld van de toepassing van Piavals zitoplossingen, toegepast en gehuisvest in een prachtig omgebouwd industrieel complex. Verschillende collectiemodellen van Piaval werden geselecteerd en toegepast door Atelier PRO architecten, onder andere voor de inrichting van 55 appartementen voor somatische zorg, 6 groepsaccomomodaties voor psychogeriatrische zorg en 54 woon- en zorggerelateerde ruimtes. Het doel was om een creatie te realiseren van een huiselijke, geborgen woonomgeving, waar de bewoners zich zoveel mogelijk thuis voelen.

Piavals stoelmodellen werden geselecteerd door Projectinrichting LAVOIR B.V. en zijn geheel passend en voorzien van de juiste kleurtonen qua toegepaste stoffen, houtkleuren en accessoires, zonder te kort te doen aan de functionaliteit, ergonomische eisen en gewenste zorginrichting voor de oudere bewoner. Piavals zitmeubelen zijn afgewerkt met een antibacteriële laklaag op waterbasis, zodat de hoge standaard­eisen ten behoeve van hygiene gewaarborgd kunnen worden. Met name de toegepaste bekledingsstoffen zijn makkelijk te reinigen, vochtbestendig en kleurvast.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details