Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Lokale samenwerking leidt naar 35.000ste Pharmasafe®-product
De overhandiging van de cheque door Carola UijtdeHaag, directielid Medifix, aan Theo van den Boogaart, Voorzitter van de Vrienden van Cello, en Ton Verhoeven, oprichter en financiële man Vrienden van Cello.

Lokale samenwerking leidt naar 35.000ste Pharmasafe®-product

Donatie van 1.500 euro voor Vrienden van Cello

De samenwerking tussen Medifix uit Udenhout en lokale bedrijven mondt niet alleen uit in de productie en levering van het 35.000ste Pharmasafe®-product, maar ook in een donatie aan Cello. Cliënten van Cello plukken de vruchten van een breed inzetbare kast en de Vrienden van Cello ontvingen uit handen van Carola UijtdeHaag, vertegenwoordiger van de Medifix-directie, een cheque van 1.500 euro.

Medifix is niet alleen trots dat het al vele zorginstellingen in Nederland en daarbuiten aan praktische Pharmasafe®-producten heeft geholpen. Carola UijtdeHaag, directielid van Medifix, roemt ook de geschiedenis die heeft geleid naar 35.000 Pharmasafe®-producten. “De succesvolle productie is vooral geënt op de lokale samenwerking tussen Medifix, Prince Tilburg en Etemf in Tilburg.”

De cheque van 1500 euro is een welkome verrassing voor de Vrienden van Cello. Van Links naar rechts: Sandra Schaak (Cello), Ton Verhoeven (Vrienden van Cello), Anniecke van der Heijden (Medifix), Carola UijtdeHaag (Medifix), Theo van den Boogaart (Vrienden van Cello), Daphne Schreuders (Cello), Mirelle Konings (Cello), Vanessa Lenting (Medifix) en Joey Raafs (Medifix).

Hoe het allemaal begon…

De directie van Medifix en Prince Tilburg gaan in 2003 om tafel voor het ontwerpen van medisch meubilair in verschillende, warme kleuren. “In de jaren daarna ontwerpen we het ene na het andere succesmodel voor medicatieopslag en -distributie”, zegt Gerard Prince. “Van medicijnkastjes tot medicatie trolleys en zelfs complete medicatieopslagvoorzieningen.” Alles onder de merknaam Pharmasafe®. Ook Etemf uit Tilburg is betrokken bij de productie en levert de metalen behuizing en inrichtingselementen van de wagens en de kasten. Alles komt samen bij Medifix in het Brabantse Udenhout, waar het eindproduct wordt geassembleerd en dat gaat vervolgens naar de zorgwereld. Bart de Jong van Etemf vult aan: “Een logistiek probleem bij een klant leidde naar een prototype en daarna tot een serieproduct. Een kwestie van een probleem duidelijk schetsen.” Persoonlijk vindt hij de medicatie-retourbox daarvan een mooi voorbeeld.

Een extra zetje

“Medifix heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en werkt alleen samen met leveranciers uit Europa. We proberen daarmee onze ecologische voetafdruk te beperken. Dat juist deze samenwerking van lokale bodem een succes is, maakt ons extra trots”, geeft UijtdeHaag aan. “Elke dag meedoen”, zegt Theo van den Boogaart, voorzitter van de Vrienden van Cello, die samen met Ton Verhoeven, oprichter en financiële man van de Vrienden van Cello, de cheque van 1.500 euro in ontvangst nam. “Een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is waar we bij Cello elke dag aan werken. Met cliënten, hun netwerk en met elkaar. Van mens tot mens. Zodat cliënten kunnen wonen, werken, leren en ontspannen zoals zij dat het liefst willen. Dit vraagt om professionele, menswaardige zorg en ondersteuning. Met zo’n donatie kunnen we ‘meedoen’ een extra zetje geven. Bij Cello doet elk mens ertoe. Ieder mens heeft talenten, wensen, verwachtingen en ontwikkelmogelijkheden.” 

Zorgorganisatie Cello ondersteunt ruim 2.500 mensen met een beperking en werkt met ruim 2.500 bevlogen medewerkers en 1.250 vrijwilligers. Op meer dan 150 plekken in het werkgebied zet Cello zich in op het gebied van wonen, werken, leren en vrijetijdsbesteding, zodat mensen met een beperking mee kunnen doen in de samenleving. “Zo’n mooie donatie helpt ons bij het realiseren van extraatjes voor de cliënten.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details