Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Medace in recordtempo naar  ISO certificering

Medace in recordtempo naar ISO certificering

Vol trots heeft Medace vandaag zijn felbegeerde ISO 13485:2016 certificaat aan de muur van haar nieuwe faciliteit aan de Gaetano Martinolaan mogen hangen. 

Het bewijs dat Medace de strikte procedures als dienstverlener in productie en distributie van implantaten en biomaterialen goed op orde heeft. Een kwaliteitskeurmerk in het helpen van ondernemers en onderzoekers om hun medische innovatie sneller naar de patiënt te krijgen. Een belangrijke stap dus ook voor de klanten van Medace die gebruik maken van de gedeelde leer/werk omgeving. Zij kunnen erop vertrouwen dat kwaliteit de hoogste prioriteit heeft.

Servicemodel voor productontwikkeling gezondheidszorg

Het dienstverleningsmodel dat Medace hanteert is meer dan onderscheidend. Zelden werd er in een kritische markt als productontwikkeling voor de gezondheidszorg een model gebaseerd op het delen van infrastructuur, kennis en kunde, uitgerold. Het model werd door de Medace medewerkers ontwikkeld binnen het Chemelot Institute for Science & Technology (InSciTe). Daar werd het op kleine schaal getest en gevalideerd. In 2019 besloot Medace op te schalen en op eigen benen te gaan staan. Per 1 januari 2020 werd een nieuwe faciliteit van ruim 2000 m2 op de Brightlands Maastricht Health Campus geopend. Een verdrievoudiging van de capaciteit met ruimte voor wel twintig bedrijven en ontwikkeltrajecten.

Certificering kort na opening

En nu dus, zo kort na de opening in januari 2020 heeft DEKRA de strikte processen en procedures met de hoogste Europese kwaliteitsnorm op het gebied van medische hulpmiddelen gewaardeerd. Danielle Curfs, CEO van Medace: ‘Het opschalen van zo’n flexibel en modulair dienstverleningspakket is nog geen sinecure. Hoe meer partijen en ruimtes, des te moeilijker om kwaliteit te garanderen. Ik ben echt ontzettend trots op het team voor het realiseren van dit succes. En natuurlijk ook dankbaar dat de Medace financiers – de holding van de UM, LIOF, AzM, de Brightlands Maastricht Health Campus en Brightlands Chemelot Campus als ook de Provincie Limburg – ons deze kans gegeven hebben.’

Bekijk hier ook de (Nederlandstalige) video die Brightlands Maastricht Health Campus onlangs maakte over Medace: https://www.youtube.com/watch?v=4RVk3HXnjxM

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details