Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
MST goed op weg naar nóg beter

MST goed op weg naar nóg beter

Medisch Spectrum Twente (MST) schrijft weer zwarte cijfers. Het jaar 2018 werd afgesloten met een netto winst van 4,8 miljoen euro. MST is hiermee goed op de weg terug na twee jaren van aanzienlijke verliezen.

Het rendementsprogramma dat hiervoor zorgt bestaat uit een combinatie van kostenverlagingen en ingrepen in de processen binnen het ziekenhuis die tegelijkertijd zorgen voor betere patiëntenzorg.

Een aantal verbeteringen hebben al resultaat opgeleverd, andere beginnen nu hun vruchten af te werpen. Ook in 2019 en 2020 gaan deze verbeteringen door. Dat is ook nodig om de stijgende lijn vast te houden. MST heeft als topklinisch ziekenhuis een belangrijke functie voor een grote regio te vervullen: de ambities waarmaken om laagcomplexe zorg dichtbij als het kan en hoogcomplexe zorg verder weg te bieden. Daarvoor zullen aanzienlijke investeringen noodzakelijk zijn. Bestuurder Eric Rikkert: “Als wij de begroting voor 2019 van 7 miljoen euro weten te realiseren, is er weer ruimte voor belangrijke investeringen waaronder een nieuw Elektronisch Patiëntendossier (EPD).”

Bestuursvoorzitter Sophia de Rooij is trots op de medewerkers van MST vanwege hun bijdrage aan deze enorme resultaatverbetering: “Van onze medewerkers is veel gevraagd. Zij hebben grote offers gebracht. Onderdeel van het rendementsprogramma was dat het aantal medewerkers fors moest worden teruggebracht. Hoewel het grootste deel van deze reorganisatie bestond uit zogenoemd natuurlijk verloop, heeft dat natuurlijk zijn weerslag op de organisatie. Onze mensen verdienen een groot compliment, ook omdat er vanuit de organisatie zelf goede suggesties zijn aangedragen om efficiënter te werken. Soms kun je door een simpele verandering veel geld of tijd besparen.”

Elektronisch Patiëntendossier
Een up-to-date EPD is zo belangrijk vanwege de mogelijkheden die dit biedt om patiëntgegevens uit te wisselen met andere zorgpartners binnen en buiten de regio. Dat netwerk van zorgverleners rond de patiënt is heel uitgebreid vanwege de vele samenwerkingen die MST heeft – met andere ziekenhuizen en instituten, en dicht bij huis ook met huisartsen en thuiszorgorganisaties. De zorg begint en eindigt niet in het ziekenhuis: een goede samenwerking is dus essentieel voor de beste zorg voor de Twentse patiënt – nu en in de toekomst.

Het jaarverslag 2018 van MST is gepubliceerd op de website van MST.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details