Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Productinformatie

Nieuwe slimme spoelconcepten voor openbare toiletten

Aanraakvrij (virusvrij) en handbediend, robuust en met een elegant design en aantrekkelijke prijs. Dit zijn de kenmerkende eigenschappen van de nieuwe serie TECEsolid en TECEfilo-Solid wc- en urinoirbedieningsplaten.

white rectangle mosaic
Het 2 mm dikke rvs front kan tegen een stootje.

Tekst | TECE Nederland BV

Beeld | TECE Nederland BV

10 maart 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Aanraakvrij voorkomt overdracht virussen

Uit het oogpunt van hygiëne is het juist nu belangrijk om toilet of urinoir aanraakvrij te spoelen, omdat dit de verspreiding van virussen via de bedieningsplaat voorkomt. Maar ook de robuustheid van een toilet, in verband met ongehoord gedrag in openbare toiletten, is essentieel om kosten te besparen. Ten derde speelt het aspect van waterbesparing mee in het belang van duurzaam en verantwoord watergebruik. Met de nieuwe series TECEsolid en TECEfilo-Solid komt TECE ruimschoots tegemoet aan de eisen voor openbare toiletten. Bovendien biedt TECE met de slimme elektronische uitvoeringen nieuwe functies die de hygiëne verbeteren, geuroverlast voorkomen en het comfort voor de gebruikers verhogen.

Instelling van de functies met de handige TECE Smart Flush-app.

Elegant en robuust

De TECEsolid bedieningsplaten zijn elegant vormgegeven en hebben een zeer vlak front van stevig roestvast staal met een dikte van 2 mm. Daardoor zijn ze zeer robuust en bestand tegen een stootje. De plaat kan verborgen worden vastgeschroefd en biedt zo bescherming tegen diefstal. Dankzij de minimalistische look en de keuze uit de uitvoeringen geborsteld roestvast staal, glanzend chroom, glanzend wit en mat wit passen de bedieningsplaten zowel bij een eenvoudig als luxe interieur. Daarbij kan de roestvaststalen uitvoering voorzien worden van een anti-fingerprint beschermlaag, zodat vingerafdrukken niet zichtbaar zijn.

Technisch hoogstandje

Bij de nieuwe elektronische bedieningsplaat TECEsolid wordt voor het eerst een innovatieve sensor uit de cameratechnologie gebruikt voor het activeren van de spoeling. Deze ToF-sensoren meten en interpreteren bewegingen in drie dimensies en tijd. Daardoor meet de sensor afstanden veel nauwkeuriger dan een conventionele infraroodsensor en kan deze onderscheid maken tussen bewegingen in de ruimte en hand- en zitposities. Zo wordt onbedoeld spoelen voorkomen en water bespaard.

Aanraakvrije bediening voorkomt overdracht van virussen.

Extra functies voor meer hygiëne

Wanneer een persoon in het herkenningsbereik van de bedieningsplaat komt, lichten de toetsen op. De enkele of dubbele spoeling wordt geactiveerd door een hand op een afstand van ca. 2 cm voor de toets te bewegen. Als de gebruiker vergeet te spoelen, wordt automatisch de veiligheidsspoeling geactiveerd.

Voor extra hygiëne en het voorkomen van stankoverlast beschikt de bedieningsplaat over een aantal slimme functies. Denk bijvoorbeeld aan een voorspoeling en een geïntegreerde intervalspoeling, die kan worden ingesteld op 24, 56, 72, 168 of 336 uur. Deze spoelinterval voorkomt de stagnatie van water en daarmee de groei van micro-organismen en gezondheidsrisico’s. De automatische logfunctie registreert alle spoelcycli. Dit is belangrijk om het beoogde gebruik van het drinkwatersysteem te kunnen aantonen. Al deze functies, maar ook de lichtsterkte, het spoelvolume van 6 of 3 liter en de gewenste tijden kunnen eenvoudig met de TECE Smart Flush-app worden ingesteld.

Vormgeving perfect op elkaar afgestemd.

Tot 50% waterbesparing

De serie TECEsolid wc-bedieningsplaten beschikt over de waterbesparende duospoeltechniek. De installateur kan op de spoelklok van het inbouwreservoir de gewenste spoelhoeveelheid instellen. De volspoeling is in te stellen op 4,5, 6, 7,5 of 9 liter, terwijl de kleine spoeling 3 liter blijft. Daarmee kan tot 50% op water worden bespaard.

Nieuw: aanraakvrij voor urinoirs

Voor het urinoir biedt TECE de bijpassende series TECEfilo en TECEfilo-Solid. Deze bedieningsplaten functioneren eveneens aanraakvrij dankzij de geïntegreerde infraroodsensor. Beide series zijn minimalistisch vormgegeven en passen perfect bij de TECEsolid wc-bedieningsplaten. Het front is leverbaar in roestvast staal, glas of kunststof. De vormgeving van serie TECEfilo wordt gekenmerkt door strakke lijnen, terwijl de TECEfilo-Solid beschikt over elegante ronde hoeken.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details