Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Thema's

Ontzorgen van ontwerp tot inrichting

ziekenhuisapotheek-en-instellingsapotheek-foto-6-kopieren

17 februari 2020 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Het project Rijnstate was cleanroombouwer ClimaTech op het lijf geschreven. “We hebben samen met de gebruikers in korte tijd een echt goed ontwerp neergezet. De opdrachtgever stimuleerde ons altijd keuzes te maken die ‘best for project’ waren”, vertelt projectmanager Jan Donderwinkel.

De nieuwe Ziekenhuisapotheek beschikt over vier cleanrooms.

 

Een project begint bij het bedrijf uit Nijkerk bij voorkeur met een lege ruimte en een klant die nog niet weet wat hij of zij nodig heeft. ClimaTech bv ontwerpt en bouwt al sinds 1990 cleanrooms. De vier nieuwe cleanrooms met bijbehorende sluizen zijn gerealiseerd in een box in box-constructie. De omloopgang rondom het cleanroomcomplex biedt meerdere voordelen: uiteraard garandeert het een luchtdichte constructie, maar door het gebruik van glas in de wanden kunnen medewerkers elkaar ook steeds zien. ClimaTech dacht ook mee over optimalisaties in de inrichting. Een doorgeefwand inclusief doorgeefkoelkasten was de oplossing om het aantal logistieke stappen te verminderen.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details