Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Thema's

Operatie vanaf ‘moment min één’ in het ziekenhuis

23 april 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

OK Consultancy Nederland (OKCN) heeft de advisering bij de realisatie van operatieafdelingen en andere high care afdelingen in vijftien jaar enorm zien veranderen. Belangrijkste wijziging: ‘Opereren vanaf moment min één’. “Als het idee voor een (ver)bouwplan ontkiemt, gaan wij graag aan tafel. Dan komen onze kerncompetenties het best tot wasdom”, vertelt Managing Director Janet Vissinga. OKCN heeft namelijk een methode ontwikkeld die gedetailleerd processen in beeld brengt. “Medewerkers van betreffende afdelingen worden intensief betrokken en zo onderdeel van het plan. We oogsten daarmee niet alleen betrokkenheid en draagvlak, maar vooral kwaliteit op de nieuwe werkvloer.”

De inventarisatie van OKCN resulteert in een passende ruimte, juiste inrichting en optimale functionaliteit. “Wij schrijven een programma met daarin de eisen waaraan architect en installatieadviseur zich kunnen spiegelen. Vanzelfsprekend werken we toekomstgericht. We kijken naar ontwikkelingen en implementeren op de nieuwe afdelingen ook groeimogelijkheden door nieuwe werkwijzen te implementeren.” Geen woord teveel gezegd, als Vissinga voorbeelden van recent gerealiseerde opdrachten geeft. “We ervaren dat zowel de architect als de installatieadviseur een beter ontwerp kan maken aan de hand van de input van OKCN. Aansluiten bij de wensen van de gebruikers vertaalt zich in een brede acceptatie van de vernieuwingen. Het verhoogt het werkplezier en dat vertaalt zich in werkkwaliteit.” Vissinga benadrukt dat efficiënt omgaan met de beschikbare vierkante meters een essentieel facet is in de aanpak van OKCN. “Door oplossingsgericht te werken, verhogen we de mogelijkheden en verrassen we de opdrachtgever.”

OKCN richt zich niet alleen in Nederland op ontwerp en inrichting van high care afdelingen. Ook internationaal, onder de naam OR Consultancy Europe (ORCE), is het een gewaardeerde partner.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details