Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Operatie vanaf ‘moment min één’ in het ziekenhuis

Operatie vanaf ‘moment min één’ in het ziekenhuis

OK Consultancy Nederland (OKCN) heeft de advisering bij de realisatie van operatieafdelingen en andere high care afdelingen in vijftien jaar enorm zien veranderen. Belangrijkste wijziging: ‘Opereren vanaf moment min één’. “Als het idee voor een (ver)bouwplan ontkiemt, gaan wij graag aan tafel. Dan komen onze kerncompetenties het best tot wasdom”, vertelt Managing Director Janet Vissinga. OKCN heeft namelijk een methode ontwikkeld die gedetailleerd processen in beeld brengt. “Medewerkers van betreffende afdelingen worden intensief betrokken en zo onderdeel van het plan. We oogsten daarmee niet alleen betrokkenheid en draagvlak, maar vooral kwaliteit op de nieuwe werkvloer.”

De inventarisatie van OKCN resulteert in een passende ruimte, juiste inrichting en optimale functionaliteit. “Wij schrijven een programma met daarin de eisen waaraan architect en installatieadviseur zich kunnen spiegelen. Vanzelfsprekend werken we toekomstgericht. We kijken naar ontwikkelingen en implementeren op de nieuwe afdelingen ook groeimogelijkheden door nieuwe werkwijzen te implementeren.” Geen woord teveel gezegd, als Vissinga voorbeelden van recent gerealiseerde opdrachten geeft. “We ervaren dat zowel de architect als de installatieadviseur een beter ontwerp kan maken aan de hand van de input van OKCN. Aansluiten bij de wensen van de gebruikers vertaalt zich in een brede acceptatie van de vernieuwingen. Het verhoogt het werkplezier en dat vertaalt zich in werkkwaliteit.” Vissinga benadrukt dat efficiënt omgaan met de beschikbare vierkante meters een essentieel facet is in de aanpak van OKCN. “Door oplossingsgericht te werken, verhogen we de mogelijkheden en verrassen we de opdrachtgever.”

OKCN richt zich niet alleen in Nederland op ontwerp en inrichting van high care afdelingen. Ook internationaal, onder de naam OR Consultancy Europe (ORCE), is het een gewaardeerde partner.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details