Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Proteion ontvangt certificering voor zorg op afstand

Proteion ontvangt certificering voor zorg op afstand

Als eerste zorgorganisatie in Limburg is Proteion gecertificeerd voor zorg op afstand door Stichting Quality Assurance E-Health (QAEH). Daarmee laat Proteion zien dat haar dienstverlening op het gebied van zorg op afstand veilig en kwalitatief goed is.

Over zorg op afstand
Onder zorg op afstand worden alle vormen van zorg verstaan waarbij de zorgverlener niet persoonlijk aanwezig is in de woning van de cliënt. De zorg vindt dan met behulp van techniek plaats. Gebleken is dat met inzet van zorg op afstand niet alleen de kwaliteit van zorg, maar ook de kwaliteit van leven verbetert.

Proteion biedt leefstijlmonitoring, zorg TV/schermzorg, zorgalarmering en begeleiding in beeld. Voor de certificering zijn alle processen rond deze producten beoordeeld. Van het aansluiten van het product bij de cliënt tot en met het leveren van zorg bij de zorgvrager met behulp van het product.

Vernieuwde oplossingen
Joost Tibosch, directeur Proteion Thuiszorg, over de certificering: “Dit bewijst dat Proteion op een goede manier bezig is met innoveren. De veranderingen in de maatschappij en de zorg vragen om creatieve en vernieuwende oplossingen. Proteion wil mensen passend ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Zorg op afstand levert daar een grote bijdrage aan, aanvullend aan de persoonlijke ondersteuning en zorg. De afgelopen jaren heeft zorg op afstand zijn meerwaarde bewezen. Cliënten die er gebruik van maken zijn positief. Daarom wordt zorg op afstand de komende tijd een nóg belangrijker thema binnen Proteion.”

Stichting QAEH
De Stichting Quality Assurance E-health (QAEH) waarborgt dat zorgvragers en zorgverleners e-health (zorg op afstand) veilig kunnen gebruiken. Dit doet zij onder andere door het toetsen en certificeren van organisaties die techniek in de zorg inzetten. Stichting QAEH toetst onder andere op de aanwezigheid van overeenkomsten, de samenwerking tussen verschillende partijen en het proces van de zorgverlening met zorg op afstand.

Op 23 juni 2015 reikte Wouter Meijer van de Stichting QAEH het certificaat officieel uit aan Proteion. Wouter Meijer: “Bij zorg op afstand gaat het om de mensen, niet om de techniek. En omdat het om mensen gaat, moeten de kwaliteit en veiligheid van de zorg worden aangetoond. Niet alleen binnen de eigen organisatie, maar ook in de gehele keten van fabrikant tot cliënt. Proteion is hiervoor met vlag en wimpel geslaagd en heeft de QAEH-erkenning behaald. Op deze manier is zorg op afstand dan toch dichtbij.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details