Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Radboudumc wint designprijs in Milaan

Radboudumc wint designprijs in Milaan

Internationale architectuurprijs voor het Radboudumc Hoofdgebouw.

Op 13 april heeft het door EGM architecten ontworpen Hoofdgebouw van het Radboudumc de prijs voor ‘Internationaal Zorgproject’ in de wacht gesleept op het ‘World Congress on Design & Health’, van de International Academy for Design & Health, in Milaan.

Architectuur voor de mens

De prijs is toegekend in de categorie ‘uitmuntend zorgproject van meer dan 40.000 m²’ waarbij de jury sterk let op de interactie tussen mens en gebouw.

“Het gebouw toont aan dat men de principes van salutogenese [het bevorderen van gezondheid en welzijn] begrijpt en kan toepassen. Het laat ook zien hoe een innovatief ontwerp continue flexibiliteit in gebruik mogelijk maakt.” – International Academy for Design & Health

In het Hoofdgebouw staan ontmoeten, samenwerken en kennisdelen centraal en komt de missie van Radboudumc tot leven: voorop lopen in het vormen van gezondheid en gezondheidszorg van de toekomst.

World Congress on Design & Health

De prijsuitreiking vond plaats in Milaan tijdens het driedaagse ‘World Congress on Design & Health’, georganiseerd door de International Academy for Design & Health. Daniël van den Berg, partner–architect EGM architecten, ontving de award uit handen van de jury, onder voorzitterschap van Prof. Alan Dilani, PhD, oprichter van de Academy.

Duurzaamste ziekenhuis

Het Hoofdgebouw is als eerste UMC in Nederland in het bezit van het BREEAM Excellent-certificaat, met de hoogste score van alle ziekenhuizen. Bestuursvoorzitter Lahuis “Dit is het duurzaamste ziekenhuisgebouw van West-Europa. En dan duurzaam in de breedste zin van het woord, wat ook onze belangrijkste opgave is: de zorg beschikbaar en bereikbaar houden voor iedereen. Dit gebouw weerspiegelt dat; het is een belangrijke representatie van vitaliteit.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details