Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

RISICO-INSCHATTING CORONAVIRUS | Beperkt risico op verspreiding in Europa

dna-1811955_1920-kopieren

27 januari 2020 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

De Chinese gezondheidsautoriteiten hebben een epidemie met een nieuw coronavirus (2019-nCoV) geïdentificeerd in Wuhan, China. Ook in andere gebieden van China en omliggende landen zijn gevallen met een reisgeschiedenis naar Wuhan ontdekt.

De kans dat een besmette reiziger vanuit China met het virus tot in België reist, wordt momenteel als matig ingeschat. De Chinese nieuwjaarsfeesten eind januari zullen wel leiden tot een toename van het aantal reizen van/naar China en binnen China, waardoor de kans op mogelijke gevallen ook in België toeneemt. Artsen zullen een brief ontvangen met de vraag waakzaam te zijn voor patiënten met symptomen van de ziekte. Extra maatregelen, bijvoorbeeld temperatuurscanners op onze luchthavens, zijn voorlopig niet nodig.

Zorg en Gezondheid volgt samen met de andere overheden de uitbraak alleszins op de voet op.

De inschattingen van het risico voor de EU kunt u volgen op de website van het Europese Centrum voor het voorkomen en control van ziektes, ECDC.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details