Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Rolgordijnen bieden meer dan antimicrobiële kwaliteit
Overzichtelijk en prettig handelbaar stalenboek.

Rolgordijnen bieden meer dan antimicrobiële kwaliteit

Raymond van Hal benoemt niet alleen de vlamvertragende maar ook de antimicrobiële kwaliteit van de stijlvolle toepassing in verpleeg-, zorg- en kantoorafdeling en/of spreekkamer.

Hygiëne heeft in de zorgsector altijd een hoge prioriteit gehad. Toch is de aandacht ervoor het afgelopen jaar zwaarder gaan wegen. Dat ervaart Artimo bijna dagelijks. Bij de inrichting van ziekenhuizen en zorginstellingen gaat steeds meer aandacht uit naar hygiëne en het daaraan gekoppelde gebruikersgemak. “Om verspreiding van micro-organismen zoals bacteriën en schimmels te beperken, is een aantal van onze gordijnstoffen uitgevoerd met een antimicrobiële behandeling. Zodra bacteriën in contact komen met de vezels van de behandelde stof wordt het celmembraan doorboord en gaan de bacteriën dood”, zegt Van Hal over de rolgordijnen, die steeds vaker hun toepassing vinden in de meest uiteenlopende zorginstellingen.

Demo

Van Hal ervaart dat architecten en project­inrichters gecharmeerd zijn van de Artimo rolgordijncollectie. Zij krijgen als het ware á la minuut een demo op hun bureau. “Geen onhandelbaar boekwerk, maar een exemplaar waarin de beoogde rolgordijnstof(fen), transparantie van de stoffen (GLARE) en verschillende kleurstellingen overzichtelijk worden gepresenteerd. Om klanten snel van dienst te kunnen zijn, hebben we een nieuwe portal waarop de rolgordijnen te bestellen zijn.” Hij weet dat zo’n bestelling ‘nauw let’. “De klant kan kleur, breedte en hoogte ingeven. Ook belangrijk is de juiste kettinghoogte. Deze moet uit veiligheidsoogpunt anderhalve meter van de grond hangen. Uiteraard is die hoogte afhankelijk van de ruimte waarin de rolgordijnen worden toegepast.” 

Aansprekende en kwalitatief hoogwaardige collectie.

Verstaanbaarheid en privacy

Artimo biedt rolgordijnstoffen in verschillende hoogwaardige kwaliteiten. Vooral de antimicrobiële en afwasbare stoffen vinden veelvuldig hun weg naar verpleeg- en ziekenhuizen. Ze kunnen tegen een stootje, zijn voorzien van een pvc coating en zijn eenvoudig afneembaar met normale schoonmaakmiddelen. Van Hal komt nog even terug op het akoestische aspect. “Dit is steeds meer een thema voor architecten en interieurinrichters. Doordat de nagalm intoomt, dragen de stoffen bij aan de verstaanbaarheid én privacy van de aanwezigen in een ruimte. Op basis van de gemeten geluidsabsorptiecoëfficiënten wordt de zogenaamde Alpha-W (αw) waarde bepaald en kunnen de stoffen worden ingedeeld in vijf absorptieklassen.”

Artimo is wat betreft textiel door de wol geverfd. “De focus ligt hier al decennia op hoogwaardige interieurstoffen, van project tot zorg­instelling. Kwaliteit is de bovenliggende factor. Dat geldt ook voor de rolgordijncollectie, die een aanvulling is op de bestaande gordijncollectie.” Artimo heeft onlangs projecten met vlamvertragende rolgordijnen uitgevoerd bij Meerweide (Aafje) in Rotterdam,  het Zuyderland Medisch Centrum in Kerkrade, de Sint Maartenskliniek in Nijmegen en Familiehuis Daniel Den Hoed in Rotterdam.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details