Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Ronald McDonald Kinderfonds Nederland | Verbonden vanaf afstand

Ronald McDonald Kinderfonds Nederland | Verbonden vanaf afstand

Elkaar beschermen

In de Ronald McDonald Huizen slaan we graag een arm om elkaar heen. Daarom is de afstand die we nu houden een ongewone realiteit. Maar we weten ook als geen ander dat gezondheid en veiligheid vooropstaan. Om kwetsbare kinderen, hun families en zorgverleners te beschermen, neemt het Ronald McDonald Kinderfonds strikte voorzorgsmaatregelen.

In de Ronald McDonald Huizen ontvangen we alleen nog ouders en broertjes en zusjes van zeer ernstig zieke kinderen. Opa’s, oma’s en andere externe gasten zijn tijdelijk niet welkom. De Huizen worden draaiende gehouden door kernteams van slechts een paar vrijwilligers met een manager, om zo min mogelijk mensen in Huis te hebben. De gasten volgen op hun beurt strikte voorschriften, om ook in ruimtes als de gemeenschappelijke keuken en woonkamer anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Social distancing, maar dan in het Ronald McDonald Huis.

Gelukkig geldt die afstand niet voor de buitenwereld. Want ook al zijn alle bedrijfsbezoeken, kookclubs en Business Breakfast Clubs tijdelijk geschrapt, de Huizen worden overstelpt door lieve berichten, sympathieke giften en praktische hulp. Dat doet ons heel goed!

Ronald McDonald Kinderfonds

Eén familie, één doel

Een ieder die betrokken is bij het Ronald McDonald Kinderfonds en de Huizen, behoort tot een warme familie. Een familie waarin we allemaal op onze eigen manier invulling geven aan het realiseren van ons doel: families dicht bij elkaar laten zijn in een moeilijke periode. Waar de wereld even stil lijkt te staan, gaat de zorg voor een ziek of zorgintensief kind door. We hopen daarom op uw betrokkenheid, nu en in de toekomst.

Verbonden vanaf afstand

In tijden waarin we afstand houden, lijken we ook juist dichter tot elkaar te komen. En omdat verbinding voelen vanaf elke plek kan, vragen we van je te laten horen! Laat een reactie achter op ons socialmediabericht om de gezinnen in de Ronald McDonald Huizen een hart onder de riem te steken

› Steek een hart onder de riem 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details