Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Thema'sZiekenhuizen

Rotterdam, Ikazia ziekenhuis | Intensieve materiaalstromen

Als specialist in maatwerk interieurprojecten, is Monster Meubel een echte Rotterdamse onderneming die het meubilair levert vanuit de productielocatie in...

7 februari 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Als specialist in maatwerk interieurprojecten, is Monster Meubel een echte Rotterdamse onderneming die het meubilair levert vanuit de productielocatie in de Spaanse Polder voor diverse particuliere en zakelijke klanten, met een fors aandeel in de zorg.

‘Al 40 jaar is Monster Meubel een betrouwbare partner voor een groot aantal vaste klanten waarbij kwaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel staan. Onze medewerkers zijn enthousiast en goed opgeleid en het moderne machinepark draagt bij aan een efficiënte productie. Daarin heeft Monster Meubel ook in de crisisjaren heel bewust geïnvesteerd en daar profiteert het bedrijf van’.

Door het winnen van de aanbesteding voor de nieuwbouw van het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam heeft Monster Meubel de grootste opdracht in haar ruim 40-jarige bestaan mogen uitvoeren. De uitdaging van deze opdracht: ‘de strakke inbouwplanning (6 verdiepingen in korte tijd) en het waarborgen van kwaliteit, met uiteraard als doel een tevreden klant en in dit geval vele tevreden gebruikers’.

Logistiek complex

De nieuwbouw van het Ikazia is een logistiek complex project, de planning bij een dergelijk project een intensieve tijdsbesteding. ‘Je bent dagelijks bezig met afstemmen van materiaalstromen op het productieproces, het productieproces zelf en de montageploeg die de inbouw op locatie uitvoert. Alles moet kloppen: materialen die te vroeg komen of productie die te vroeg start nemen te veel ruimte in beslag en drukken op de cashflow. Maar materialen die te laat komen vormen een groter risico, de productie valt stil en het werk stagneert’.

Voor dit project werden alle meubels minutieus uitgewerkt door de werkvoorbereiding. Er zijn meer dan 1.000 ‘blokken’ ontwikkeld die op zichzelf of samengesteld zijn gemonteerd tot complete aanrechten, balies en scanmodulekasten; ‘in combinatie met de enorme inzet van onze productiemedewerkers en de monteurs ter plaatse heeft dit geleid tot een mooi eindresultaat. De samenwerking met Hurks Bouw is goed bevallen. Er was respect voor elkaars werk en er werd over en weer meegedacht. Waardoor we vol trots terug kijken op dit toonaangevende project’.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%