Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Toekomstbestendig zorgcomplex vanwege decentrale klimaatoplossing

Toekomstbestendig zorgcomplex vanwege decentrale klimaatoplossing

Om de bewoners en medewerkers van zorgcomplex De Bunterhoek veiligheid en comfort te bieden, is een gezond binnenklimaat noodzakelijk. Opdrachtgever WZU Veluwe koos voor de decentrale klimaatoplossing van ClimaRad, dat onderdeel uitmaakt van het Care Concept: automatisch ventileren, verwarmen en koelen per vertrek met warmte-/koudeterugwinning.

Ralph Liedenbaum, Commercieel Directeur bij ClimaRad, licht toe waarom met name in de zorg behoefte is aan een decentrale toepassing: “We hebben hier te maken met een kwetsbare doelgroep, dus gezondheid en comfort staan voorop. Daarnaast merken wij dat ouderen, maar ook medewerkers in de zorg een individuele behoefte hebben als het gaat om klimaat. In alle zorgkamers en gemeenschappelijke ruimtes zijn daarom ClimaRad Care H1C en Ventura V1C units geplaatst. Deze units functioneren automatisch met behulp van verscheidene sensoren (CO2, luchtvochtigheid en temperatuur) en regelen het klimaat per ruimte. Zo heeft de bewoner geen omkijken meer naar de benodigde ventilatie en ontstaat een gezond binnenklimaat. Door decentraal te ventileren, wordt de lucht niet verspreid via verschillende ruimten, wat de veiligheid verhoogt.”

Daarnaast betekent decentraal toekomstbestendig bouwen: het pand blijft flexibel indeelbaar wanneer de functie van het pand verandert. Zorgkamers kunnen eenvoudig worden omgebouwd naar grotere zorgappartementen zonder dat de installatie aangepast hoeft te worden. Een bijkomend voordeel is de reductie van de bouwkosten, omdat zonder kanalen en schachten tot 9 procent kleiner gebouwd kan worden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details