Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
UZ Antwerpen kiest voor  lichtdoorlatende  vouwschermen van Silentia

UZ Antwerpen kiest voor lichtdoorlatende vouwschermen van Silentia

Elandir Care uit Zwevezele heeft de privacy vouwschermen voor de kleurrijke nieuwbouw van het UZ Antwerpen geleverd. De meeste vouwschermen werden tegen de wand gemonteerd, maar een aantal kamerschermen is volledig mobiel en kan vrij in de zorgruimte worden gezet.

In de nieuwe E-Bok van het UZA zijn zowel de hemodialyseruimten als de dubbele materniteitskamers ondergebracht. Via de grote raampartijen komt het daglicht volop naar binnen. Om de noodzakelijke privacy te verzekeren op momenten waar de blikken van omstanders even niet gewenst zijn, koos het UZA voor de lichtdoorlatende vouwschermen van de Zweedse fabrikant Silentia. Dit bedrijf heeft ruim 25 jaar expertise op het gebied van hygiënische privacyschermen voor de zorgsector.

Gunstig effect
Daglicht is een krachtige bron van energie. Méér lichtinval verbetert de verblijfsomgeving voor de patiënt, het bespoedigt het genezingsproces en het heeft een gunstig effect op gedeprimeerde mensen. Voor de zorgequipe zorgt daglicht voor een aangenamere werkomgeving en een verhoogd welzijnsgevoel. Door de halflage kamerschermen die het zicht niet belemmeren, behouden de verpleegkundigen het overzicht over de volledige zorgafdeling inclusief controle over de monitoren. Interessant neveneffect: meer daglicht betekent minder kunstlicht en dus een besparing op de energiefactuur.

Normbepalend
De Zweedse vouwschermen van Silentia zijn normbepalend wanneer het gaat om esthetiek, gebruiksgemak en duurzaamheid, en baanbrekend op het gebied van onderhoudsgemak en hygiëne. De lichtdoorlatende vouwsecties zijn vervaardigd uit vuilafstotend UV-bestendig polycarbonaat. De vouwsecties zijn met elkaar verbonden door middel van ‘hermetisch gesloten scharnieren’, een uniek en beschermd procedé. Hierdoor krijgen stof en andere onzuiverheden geen kans om zich te nestelen, waardoor de vouwschermen in een handomdraai te reinigen en desinfecteren zijn. In een infectiegevoelige zorgomgeving komt dit de infectiepreventie en de algemene hygiëne ten goede.

Meer informatie: www.silentia.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details