Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Verduurzamen doen we samen!

Verduurzamen doen we samen!

Bij Omring zijn we vastbesloten om samen te bouwen aan een duurzamere toekomst. Voor collega’s, cliënten en de samenleving. En daarom zet Omring de Week van de Duurzaamheid vanaf 9 oktober extra in de schijnwerpers door iedere dag boeiende en duurzame activiteiten te organiseren voor hun betrokken medewerkers, vrijwilligers én bewoners.

 Tip van de sluier 

Er komt bijvoorbeeld een inspiratiesessie met ‘De Duurzame Verpleegkundige’ voor iedereen bij Omring die meer wil leren over de relatie tussen gezondheid en duurzaamheid. Ze geeft waardevolle tips over hoe je zelf duurzamer kunt werken binnen de zorg. Ook organiseren we de Omring Energiestrijd: een wedstrijd waarbij alle locaties van Omring de mogelijkheid hebben om onderling met elkaar de strijd aan te gaan en in één maand zoveel mogelijk energie te besparen. En we lanceren een ‘Slimmer (m)eten-box’ met gereedschappen om bewuster met eten om te gaan en minder voedsel te verspillen. Ook komt er een prijsvraag voor het meest lekkere, voedzame & originele vegetarische recept van Omring en als klap op de vuurpijl organiseert de dagbesteding duurzame knutselactiviteiten voor onze cliënten met al eerder gebruikte voorwerpen. 

Waarom doen we dit? 

In 2030 wil Omring de meest duurzame zorgorganisatie van Nederland zijn! Frido Kraanen, bestuurder Omring: ‘Gezondheid en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En die relatie wordt steeds evidenter. Door duurzaam te handelen, dragen we bij aan een gezonde maatschappij. En dat zijn we natuurlijk verplicht als zorgorganisatie.’ 

Duurzaam en gezond, we doen het samen! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details