Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Vernieuwing Haarlems ziekenhuis: gemeente en Spaarne Gasthuis tekenen overeenkomst

Het Spaarne Gasthuis en de gemeente Haarlem zetten een volgende stap in de vernieuwing van het ziekenhuisgebied in Haarlem Schalkwijk....

naamloos-1-kopieren

10 februari 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het Spaarne Gasthuis en de gemeente Haarlem zetten een volgende stap in de vernieuwing van het ziekenhuisgebied in Haarlem Schalkwijk. Op donderdag 6 februari ondertekenden bestuurslid Marijntje Wetzels van het Spaarne Gasthuis en wethouder Floor Roduner van de gemeente Haarlem een overeenkomst. Hierin staan de afspraken over wie wat doet en wie waarvoor verantwoordelijk is.

De anterieure overeenkomst is het officiële startschot voor de volgende fase waarin beide partijen samenwerken aan het bestemmingsplan en het ontwerp voor de nieuwbouw. In de vorige fase werd het masterplan opgesteld met een schets van hoe het Spaarne Gasthuisterrein straks op hoofdlijnen ingedeeld wordt. In de nieuwe situatie komt er meer verbinding tussen werken, wonen, zorg en recreatie in een duurzame, helende en groene omgeving. Het klinische gedeelte van het ziekenhuis is verouderd en wordt vernieuwd, een mooie aanleiding om het gebied beter te verbinden met de wijken eromheen. Er komt ook woningbouw, waaronder 40% sociale huurwoningen.

Samen vooruitkijken

Marijntje Wetzels: “Hoe ziet de zorg er over 6-10 jaar uit? Dat gaan we komend jaar samen uitwerken. Dat gebeurt met zorgverleners, patiëntvertegenwoordigers, omwonenden en geïnteresseerden. Van deskundigen krijgen we best practices aangereikt. Zo wordt samen een gedeeld beeld van de toekomstige zorg gevormd. Dit beeld wordt onder leiding van onze programmamanager Maartje Flesch vertaald naar een programma van eisen voor de nieuwbouw. Weer een stap vooruit in dit traject”.

Het ziekenhuis van Haarlem

De gemeente Haarlem kijkt ook uit naar de vernieuwing. Wethouder Floor Roduner zegt daarover: “Een ziekenhuis in onze stad is ontzettend belangrijk voor alle Haarlemmers. Het Spaarne Gasthuis heeft een eeuwenlange geschiedenis en verbinding met Haarlem. We zijn heel blij dat het Spaarne Gasthuis nu voor de toekomst ook zo’n belangrijke rol zal vervullen.”

Planning

Het bestemmingsplan zal door de gemeente dit najaar ter visie worden voorgelegd. Dit is het moment waarop de omwonenden en andere betrokkenen formeel kunnen reageren. Het ziekenhuis organiseert sessies om mee te denken in het ontwerp voor de nieuwbouw. Meer informatie: www.spaarnegasthuis.nl/nieuwbouw-haarlem-zuid.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%