Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Vloeren dragen bij aan rust en warmte in R/ART-kliniek
Vinyl met de look en feel van een houten vloer geeft een huiselijk gevoel in de appartementen.

Vloeren dragen bij aan rust en warmte in R/ART-kliniek

De vloer is hierin een bepalend onderdeel dat niet alleen mooi maar ook onderhoudsvriendelijk en duurzaam moet zijn. Met dit wensenlijstje benaderde opdrachtgever Parnassia/Antes projectvloerenspecialist Forbo Flooring. Uit hun ruime collectie werd een fraaie mix van materialen gekozen.

Tekst | Margot Visser  Beeld | Melanie Samat

Hout, bamboe en steen zijn enkele van de materialen die terugkomen in het interieur van de R/ART-kliniek. Ze dragen bij aan de warme woonomgeving die de kliniek wil bieden aan haar cliënten. Voor de vloeren hadden Coördinator Projecten en Inrichting Francine Wolters en Projectleider Theo du Mez een aantal specifieke eisen opgesteld. “Naast een niet te klinische uitstraling vinden we het belangrijk dat de vloeren gemakkelijk te onderhouden zijn. Ik let altijd extra op het oppervlak, dat een niet te diepe embossing moet hebben. Verder wilden we geen strokenproduct maar een twee meter breed product, zodat je zo min mogelijk naden in het vloerplan hebt”, zegt Wolters.

Rust in de gangen dankzij Sphera homogeen vinyl in neutrale betonlook.

Mooi palet

Samen met Eentien architecten, de productspecialisten van Forbo en Kuyvenhoven Zakelijk Inrichten werd een mooi palet samengesteld. In de verblijfsruimten (huiskamers en appartementen) is een vinylproduct toegepast met een rustige en huiselijke houtuitstraling (Eternal Wood in Elegant Oak). De gangen, spreekkamers en facilitaire ruimten zijn voorzien van een moderne, neutrale vinyl in een frisse, grijze betonlook (Sphera Element). Dit sluit mooi aan op de kern van het gebouw, waar een keramische tegel van Mosa ligt. Sluitstuk is de entreemat (type Coral). Het belang daarvan wordt vaak onderschat, volgens Rene Treffers, segmentmanager Healthcare van Forbo Flooring. “Een goede entreemat zorgt voor een besparing op vloeronderhoudskosten en verlengt bovendien de levensduur van de vloeren. Een heel hoog percentage (tot wel 95%) van het vuil dat aan je schoenen zit, blijft erin achter en voorkomt vervuiling en beschadigingen. Hoe groter de mat, hoe beter. Ideaal is een lengte van zes meter, zoals ook hier is toegepast.”

Zowel in de kamers als in de gemeenschappelijke woonruimten is gekozen voor de warme uitstraling van Eternal projectvinyl in houtlook.

Betrouwbaar en duurzaam

Wolters werkt vaker samen met Forbo Flooring en dat verloopt altijd naar tevredenheid.
“Forbo heeft een goede collectie, waarin de kleuren en verschillende producten goed op elkaar aansluiten. Ik vind het belangrijk om alles naast elkaar te zien. Alle materialen die we toepassen, moeten namelijk een geheel vormen. Prettig is verder dat het een Nederlands bedrijf is dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. En het is een betrouwbare partij.”

Ontzorgen

Voor Forbo Flooring, wereldwijde producent van kwalitatief hoogwaardige vloeren, vormt de zorg één van de belangrijkste marktsegmenten. Dankzij een breed assortiment kan voor elke zorglocatie een geschikte vloer worden geleverd. Ook voor specialistische ruimten zoals operatiekamers, hartkathetarisatiekamers en intensive care-units. Het ontzorgen van de opdrachtgever staat centraal, vertelt Treffers. “Dat gaat verder dan alleen advisering. We zorgen voor een vast aanspreekpunt voor de klant, zodat vragen snel beantwoord worden. Met ons garantiesysteem Forbo System Solutions bieden wij een unieke totaaloplossing inclusief alle producten die nodig zijn voor installatie, zo ben je gegarandeerd van een mooi resultaat en een probleemloze vloer.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details