Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Nieuws

Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling 2017-2019 een jaar verlengd

fixatie

29 augustus 2019 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

De looptijd van het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling 2017-2019 is met een jaar verlengd. Zo is er meer ruimte om de normen, mede in het licht van de invoering van de Wet zorg en dwang, te herijken aan de state of the art.

De toegekende zegels worden automatisch verlengd t/m 31 december 2020. In de loop van volgend jaar wordt het vervolg gepubliceerd.

Aanvragen kan tot 1 januari 2020.

Het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling is sinds 2011 een kompas en een beloning voor zorginstellingen die willen excelleren in Zorg voor vrijheid en veiligheid voor mensen met dementie. Zonder onnodige bureaucratie en met het accent op visie, cultuur, permanent leren en nieuwe kansen zien en aangrijpen om bij te dragen aan de levenskwaliteit van mensen met dementie.

De criteria voor het Waarborgzegel Fixatievrij Zorginstelling geven handen en voeten aan het ‘Nee, tenzij’ principe uit de Wet zorg en dwang. Met een driesterrensysteem maken instellingen duidelijk waar ze staan.

Zorginstellingen met het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling worden opgenomen in het openbare Register Fixatievrije Zorginstellingen en dit register mag door derden vrij gebruikt worden voor hun eigen kwaliteitsinformatie.

ZorgkaartNederland.nl heeft het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling opgenomen in haar kwaliteitsinformatie.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details