Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Woonzorg & Verpleeghuizen

Warme kleuren in het interieur

De ruimten en het meubilair worden gekenmerkt door warme kleurtinten.

Tekst | Tekst | Marjolein Straatman Beeld | Marcel Rob

4 december 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Wonen zoals thuis, maar met de nodige zorg binnen handbereik. Een begrip dat fungeerde als basis voor het gehele interieurconcept dat Blom Interieurs voor Sorghvliet heeft ontwikkeld. 

Warmte, samenzijn en een gevoel van thuiskomen. Dat zijn de pijlers die het interieur van Sorghvliet domineren, laat Johan Sterk weten. Als Salesmanager Zorg bij Blom Interieurs maakt hij samen met zijn collega Marisja Bijdevaate als interieurontwerper deel uit van het zorgteam van Blom. Bijdevaate is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij het gehele inrichtingsproces van Sorghvliet: van het begeleiden van de interieurcommissie tot het samenstellen van de kleurstellingen en de gehele uitwerking in de inrichting van het gebouw. “Het moet een plek zijn die voelt alsof je thuis komt. Zo wilden we het gebouw ook aankleden. Een nieuw thuis creëren vraagt om grote toewijding in de inrichting. De keuze viel op warme kleurtinten in de ruimten en het meubilair. De combinatie van diverse stofferingen zorgt voor speelsheid. Prikkelarm, maar zeker niet saai. Met de hoofdthema’s IJsselmeer en Landbouw zorgen we voor diversiteit in de buurtkamers. Zo hebben ze elk hun eigen sfeer en stijl”, zegt Sterk.

De thematiek grijpt terug op de omgeving van het nieuwe Sorghvliet, ook het gebied waar voor de meeste bewoners hun verleden ligt. Naast warm en huiselijk, moet het interieur vanzelfsprekend ook praktisch zijn. Het uitgekozen meubilair is praktisch en ergonomisch voor zowel bewoners als medewerkers. “Naast de speelse associaties van rust en ontspanning, zorgt het contrasterende kleurgebruik voor een goede balans in de energie.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details