Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Warme kleuren in het interieur
De ruimten en het meubilair worden gekenmerkt door warme kleurtinten.

Warme kleuren in het interieur

Wonen zoals thuis, maar met de nodige zorg binnen handbereik. Een begrip dat fungeerde als basis voor het gehele interieurconcept dat Blom Interieurs voor Sorghvliet heeft ontwikkeld. 

Warmte, samenzijn en een gevoel van thuiskomen. Dat zijn de pijlers die het interieur van Sorghvliet domineren, laat Johan Sterk weten. Als Salesmanager Zorg bij Blom Interieurs maakt hij samen met zijn collega Marisja Bijdevaate als interieurontwerper deel uit van het zorgteam van Blom. Bijdevaate is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij het gehele inrichtingsproces van Sorghvliet: van het begeleiden van de interieurcommissie tot het samenstellen van de kleurstellingen en de gehele uitwerking in de inrichting van het gebouw. “Het moet een plek zijn die voelt alsof je thuis komt. Zo wilden we het gebouw ook aankleden. Een nieuw thuis creëren vraagt om grote toewijding in de inrichting. De keuze viel op warme kleurtinten in de ruimten en het meubilair. De combinatie van diverse stofferingen zorgt voor speelsheid. Prikkelarm, maar zeker niet saai. Met de hoofdthema’s IJsselmeer en Landbouw zorgen we voor diversiteit in de buurtkamers. Zo hebben ze elk hun eigen sfeer en stijl”, zegt Sterk.

De thematiek grijpt terug op de omgeving van het nieuwe Sorghvliet, ook het gebied waar voor de meeste bewoners hun verleden ligt. Naast warm en huiselijk, moet het interieur vanzelfsprekend ook praktisch zijn. Het uitgekozen meubilair is praktisch en ergonomisch voor zowel bewoners als medewerkers. “Naast de speelse associaties van rust en ontspanning, zorgt het contrasterende kleurgebruik voor een goede balans in de energie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details