Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
‘Wij bieden meer dan interieur’

‘Wij bieden meer dan interieur’

Gebe Interieurbouw is dé specialist in Nederland en België als het gaat om kwalitatief hoogwaardige, duurzame en maatwerk interieuroplossingen voor de eerstelijnszorg, tweedelijnszorg en hospitality sector. “We hebben ruime ervaring in het tekenen, engineeren, produceren en monteren van vaste inrichting voor o.a. huisarts-, tandarts- en fysiopraktijken, apotheken, ziekenhuizen en diagnostische centra. Zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten, waarbij de operationele processen zo min mogelijk worden verstoord”, vertelt Stephan Kraaijeveld, directeur van Gebe Holding. “Door zoveel mogelijk details te standaardiseren en interieuronderdelen te prefabriceren, waarbij afwerking en vaste inrichting op klantmaat worden gemaakt, spelen wij maximaal in op de actuele zorgbehoeften. Aspecten zoals het vermijden van stof- en geluidsoverlast, optimaliseren van logistieke bouw- en afvalstromen én overleg met gebruikers maken standaard deel uit van onze aanpak.”

Gebe Interieurbouw maakt samen met Gebe Bouw, Cleanroom Combination Group, RFC Products, CCG Belgium en Rooms For Care deel uit van CCG Holding. De bedrijven in deze groep zijn gespecialiseerd in de inrichting en realisatie van hoogwaardige interieurs en algemene bouw en bundelen regelmatig hun krachten om klanten nog beter, efficiënter én creatiever van dienst te zijn. “Door vaste inrichting, afbouw en algemene bouw gecombineerd aan te pakken, ontzorgen wij de klant”, vertelt Hans Smetsers, commercieel directeur van Gebe Interieurbouw. “Bovendien worden zogenaamde ‘bouwknopen’ vermeden, waardoor bouwtijd en -kosten worden bespaard.” Kraaijeveld: “Dat dit op prijs wordt gesteld, bewijst onze langdurige samenwerking met o.a. het Máxima Medisch Centrum (Veldhoven), Catharina Ziekenhuis (Eindhoven) en Elkerliek (Helmond). Maar ook met Rijstate (Arnhem), waarvoor Gebe Interieurbouw en Gebe Bouw in een bouwteam de renovatie van de CMA, dialyse-afdeling en Poli-Apotheek hebben verzorgd.” Ook noemt hij het Maastricht UMC+, waar Gebe Interieurbouw de nodige pantry’s en balies heeft vervangen. “Recent hebben we daar een interactieve speelhoek gerealiseerd met diverse kubussen en een bijzondere aquariumombouw.”

tandartspraktijk-genders-15-kopieren

Tandartspraktijk Genders (Landgraaf).

 

Naast ziekenhuizen zijn de bedrijven veelal betrokken bij de realisatie en inrichting van tandartspraktijken, waarvoor ook specifieke eisen gelden. Bijvoorbeeld ten aanzien van de pantry’s, waarin steriele en gebruikte instrumenten strikt gescheiden moeten worden. “Bij de transformatie van een voormalige bibliotheek in Landgraaf tot tandartspraktijk Genders hebben we deze scheiding ondersteund met groene en rode LED’s, waardoor medewerkers zich niet meer kunnen vergissen.”

Met de snelle verspreiding van COVID-19 in Nederland ontvangen de bedrijven ook verzoeken van klanten om balies en ingangen aan te passen en kamers op te delen, zodat nog meer patiënten behandeld kunnen worden. Op dit moment bouwen de bedrijven onder meer aan tijdelijke units met loodwanden en -glas, waarin met behulp van CT-scans het ­virus sneller gedetecteerd kan worden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details