Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland
Productinformatie

‘Wij zijn op innovatief gebied uitgedaagd’

thebe-haga-4-1

17 juli 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De Sint Maartenskliniek was op zoek naar een flexibele prefab badcel. Daarom nam Arnold Sikkel (architect bij EGM) contact op met Rooms For Care, producent van de Slimme Badkamer; een geïntegreerde oplossing met maximaal gebruiksgemak en een gering ruimtebeslag.

“De patiëntenkamers moesten passen binnen de ontwerpmaten van het nieuwe gebouw”, aldus Michel van Kooten, technisch directeur bij CCG Holding. Hij was intensief betrokken bij het traject dat eind 2017 in gang werd gezet. “Daarbij was de flexibiliteit van de badkamer van groot belang. Het moest dus mogelijk zijn om met behulp van een douchebrancard of -stoel te douchen en de badkamer moest tevens geschikt zijn voor mensen die in een rolstoel met behulp van een aantal voorzieningen zelfstandig kunnen functioneren. Patiënten worden gedurende het hersteltraject steeds zelfredzamer. De Slimme Badkamer moet daarom flexibel met die ontwikkeling kunnen omgaan.”

Het concept van Rooms For Care – de Slimme Badkamer die voorzien is van een sanitaire draaiwand, geïntegreerde wastafel, spiegelkast en dispensers – paste in eerste instantie niet volledig in het ontwerp en dus waren diverse aanpassingen nodig. Van Kooten: “Je mag stellen dat we op innovatief gebied zijn uitgedaagd. Met diverse betrokkenen zoals de architect, verplegend personeel, gebruikers en arbeidsdeskundigen is kritisch naar het concept gekeken. De ontwikkelingen zijn op verschillende momenten in de praktijk getest en vervolgens weer aangepast. Dit heeft bijgedragen aan het verder door ontwikkelen van de 68 badkamers die bij de Sint Maartenskliniek door Rooms For Care zijn geleverd en geplaatst.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Patty Ros

Projectmanager

Uitvoerige beleids- en projectredactie binnen de bouw en inrichting en alle andere denkbare aspecten komen iedere twee maanden aan de orde. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details