Rooms For Care
00:49
17-07-2019

‘Wij zijn op innovatief gebied uitgedaagd’

De Sint Maartenskliniek was op zoek naar een flexibele prefab badcel. Daarom nam Arnold Sikkel (architect bij EGM) contact op met Rooms For Care, producent van de Slimme Badkamer; een geïntegreerde oplossing met maximaal gebruiksgemak en een gering ruimtebeslag.

“De patiëntenkamers moesten passen binnen de ontwerpmaten van het nieuwe gebouw”, aldus Michel van Kooten, technisch directeur bij CCG Holding. Hij was intensief betrokken bij het traject dat eind 2017 in gang werd gezet. “Daarbij was de flexibiliteit van de badkamer van groot belang. Het moest dus mogelijk zijn om met behulp van een douchebrancard of -stoel te douchen en de badkamer moest tevens geschikt zijn voor mensen die in een rolstoel met behulp van een aantal voorzieningen zelfstandig kunnen functioneren. Patiënten worden gedurende het hersteltraject steeds zelfredzamer. De Slimme Badkamer moet daarom flexibel met die ontwikkeling kunnen omgaan.”

Het concept van Rooms For Care – de Slimme Badkamer die voorzien is van een sanitaire draaiwand, geïntegreerde wastafel, spiegelkast en dispensers – paste in eerste instantie niet volledig in het ontwerp en dus waren diverse aanpassingen nodig. Van Kooten: “Je mag stellen dat we op innovatief gebied zijn uitgedaagd. Met diverse betrokkenen zoals de architect, verplegend personeel, gebruikers en arbeidsdeskundigen is kritisch naar het concept gekeken. De ontwikkelingen zijn op verschillende momenten in de praktijk getest en vervolgens weer aangepast. Dit heeft bijgedragen aan het verder door ontwikkelen van de 68 badkamers die bij de Sint Maartenskliniek door Rooms For Care zijn geleverd en geplaatst.

Tekst: Rob Buchholz
Beeld: Rob Buchholz

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom bouw in de zorg.

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Bouwen aan de Zorg partners

CBREInspirerende vloeren